5 lucruri pe care să le iei în calcul atunci când vrei să te muți într-un oraș nou

Cu siguranță că, atunci când te-ai decis să te muți într-un oraș nou, ai luat în calcul toate posibilitățile, te-ai gândit atât la avantaje, cât și la dezavantaje, te-ai documentat în legătură cu orașul în care ai decis să te muți. Totuși, s-ar putea să-ți scape câteva aspecte, așa că venim astăzi în ajutorul tău cu 5 lucruri de care ar trebui să ții neapărat cont când alegi să faci pasul mutării.

1. Documentează-te în legătură cu piața imobiliară

Este indicat ca, înainte de a te muta, să cercetezi piața imobiliară, să te documentezi în legătură cu prețurile, indiferent dacă vei sta în chirie sau vei dori să îți cumperi un imobil. De exemplu, dacă alegi un oraș mai mare, există o gamă largă de apartamente de vanzare Cluj care ți s-ar putea părea potrivite cerințelor tale. 

Este importantă o analiză a pieței imobiliare din orașul în care îți dorești să locuiești, pentru că vei ști, astfel, de ce buget ar trebui să dispui pentru a-ți cumpăra un imobil, a-ți plăti chiria sau un eventual credit la bancă. 

Totodată, pe lângă buget, este important să te familiarizezi și cu zonele orașului și să o alegi pe aceea care ți se potrivește mai mult, în funcție de proximitatea de locul de muncă sau de punctele tale de interes.

2. Caută oportunități de muncă

Asigură-te că, în orașul nou în care vei pleca, vei avea destule oportunități de muncă, astfel încât să nu regreți decizia luată. Este mai mult decât recomandat să aplici pentru un loc de muncă înainte de a te muta propriu-zis, pentru că vei avea nevoie de un buget stabil, pe care să te bazezi pentru a te întreține. 

Dacă ai opțiuni, aplică la mai multe joburi, prezintă-te la interviuri și alege-l pe cel mai potrivit ție și nevoilor tale. 

3. Încearcă să cunoști oameni noi

Este destul de dificil să te muți într-un loc în care nu cunoști pe nimeni. Interesează-te dacă ai persoane cunoscute în acel oraș, apelează la ele și, cel puțin la început, în perioada de acomodare, încearcă să le întâlnești, să socializezi, să îți prezinte locurile din oraș. Majoritatea dintre lucrurile utile despre oraș, despre magazine, despre condițiile de viață de acolo le poți afla de la ei. 

Încearcă să ieși din zona de confort și să cunoști oameni noi în orașul pe care îl alegi, pentru că, nu numai că vei avea nevoie de ei atunci când vine vorba de anumite sfaturi, ci cu siguranță că momentele în care vei ieși la cafea sau la plimbare cu ei vor contribui la adaptarea ta în noul loc. 

4. Interesează-te despre transportul public

Indiferent dacă ai mașină sau nu (iar dacă ai, este indicat să vezi care este situația parcărilor), află cât mai multe lucruri despre transportul public și chiar despre traficul din orașul respectiv. Cercetează costul transportului, cât de repede și de eficient poți ajunge dintr-o zonă în alta, cât de mulțumiți sunt locuitorii acelui oraș de transportul propriu-zis. 

5. Ține cont de costurile de trai

Un alt lucru necesar, de care ar trebui să ții cont neapărat, se referă la costurile pe care le vei avea atunci când vei trăi acolo. Astfel, încearcă să faci un calcul în care să ții cont de: cât vei da pe alimente, pe transportul public sau pe combustibil, cât va costa chiria/rata, cât va costa întreținerea lunară a imobilului, cât vei da pe haine sau pe alte obiecte necesare, cât vor costa anumite activități de divertisment precum ieșirile în oraș la o cafea sau la restaurant. Astfel, în funcție de acest calcul, analizează-ți și oportunitățile de muncă pe care le vei avea. 

Să te muți în alt oraș este, fără îndoială, o decizie destul de grea. Dar, uneori, dacă simți nevoia și dacă îți dorești cu adevărat acest lucru, e benefic. Important este să ții cont de anumite lucruri importante, precum costurile de trai, oportunitățile de job-uri și să îți calculezi bine hotărârea. 

Sursa foto: pexels.com 

Read Previous

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea rochiei potrivite pentru bebelusul tau

Read Next

Ce trebuie să știi despre bacteria Rickettsia conorii

Most Popular