stirile addsite logo

Dotări horeca de calitate, ca să prepari meniuri apreciate

Bucătăria reprezintă inima oricărui restaurant, deoarece după ce se trece de recepție și locul de depozitare al materiilor prime alimentare, procesul de producție culinară atinge apogeul. Este ultima etapă ce premerge fazei în care produselor gastronomice finite vor fi servite la masa clientului.

Acest spațiu, bucătăria, trebuie să aibă resursele necesare pentru a se realiza acolo cele mai bune rețete alimentare. Iar planificarea dotărilor necesare și achiziția propriu-zisă a echipamentului profesional horeca sunt esențiale. Multe dintre aceste produse le poți comanda acum de pe site-ul contigrup.ro.

Dotările se aleg în funcție de meniu și de spațiul disponibil din bucătăria profesională

Un restaurant are anumite nevoi în zona de gătit, așa încât important este, atunci când se dorește utilarea bucătăriei profesionale, să se stabilească mai întâi ce tip de produse alimentare se vor include în meniurile oferite clienților și care este volumul comenzilor pe care trebuie să le acopere personalul angajat într-o unitate de timp. 

Este important a se poate stabili care este mărimea investiției inițiale în materie de dotări: fie rezumarea doar la anumite echipamente horeca de bază de dimensiuni mai reduse (compacte și multifuncționale), fie la echipamente profesionale mari și puternice, capabile să facă față tuturor nevoilor de producție dintr-o bucătărie profesională de dimensiuni generoase.

Chiar contează mărimea bucătăriei unității de alimentație publică. În unele cazuri se poate opta, dacă bucătăria este mică, ori dacă este vorba de o rulotă alimentară fast food, cele mai bune sunt echipamentele gastronomice compacte, care eventual fac mai multe operațiuni și astfel permit angajații lor să se simtă un pic mai comod în bucătărie și să folosească utilajele și ustensilele horeca în siguranță. 

După stabilirea produselor alimentare ce se vor găti în restaurantul respectiv, se trece și la analizarea diferitelor tehnici culinare și a echipamentelor de gătit necesare respectiv tipului de local.

Știind în detaliu tehnica de pregătire pentru fiecare produs ce se va include în meniu și volumul de care este nevoie într-o unitate de timp dată, se pot alege inteligent soluții de echipamente horeca axate pe economisirea resurselor și obținerea unei calități superioare a preparatelor alimentare. Ele se pot găti astfel mai ușor și, eventual, într-un timp mai redus.

Cuptorul, cea mai importantă dotare dintr-o bucătărie profesională de restaurant

Iată de ce este foarte bine ca să se apeleze la cuptoare combi, care se adaptează la nevoi de gătit diferite.

Cele mai citite articole

Cuptorul combi reprezintă piesa centrală într-o bucătărie de restaurant modernă datorită capacității de a produce rezultate de calitate deosebită. Se poate găti într-un astfel de echipament atât carnea, dar se pot prepara și mâncăruri din legume proaspete sau congelate, produse de patiserie și de panificație.

Alte dotări nelipsite dintr-o bucătărie de restaurant

Friteuzele profesionale sunt și ele la mare căutare atunci când este vorba de prăjirea unor alimente, deoarece așa se vor face economii la resursele utilizate, fără a face însă rabat și la calitate.

Sunt echipamente horeca performante, capabile să ofere un număr mare de produse prăjite cu un consum redus de ulei și energie electrică sau gaz.

Se pot comanda inclusiv linii de friteuze cu funcții avansate care pot filtra uleiului, au control automat al temperaturii etc.

Plitele cu inducție

Tot mai întâlnite mai ales în bucătăriile profesionale ale restaurantelor nou înființate, plitele cu inducție sunt față de sistemele electrice de gătit electrice clasice sau pe gaz extrem de eficiente, deoarece au un consum mai mic de energie și funcționează cu pierderi de căldură mai mici. Ele ating temperaturile ridicate mai rapid, ceea ce reduce substanțial timpul de preparat mâncarea. Aceste plite sunt perfect sigure și ușor de curățat de către personalul care lucrează în unitatea horeca respectivă.

Alte dotări utile într-o bucătărie profesională

Pentru supe și ciorbe, sosuri și alte alimente ce se gătesc în stare lichidă este nevoie de recipiente din oțel inoxidabil de capacități mari, de mare eficiență.

Românii sunt mari amatori de grătar, așa încât grill-urile, indiferent că vorbim de cele electrice, pe gaz, clasice care funcționează cu cărbuni saude  grill-urile la modă pe bază de roci vulcanice, sunt de asemenea extrem de căutate. 

Acestea și multe alte dotări horeca de top, le găsiți pe Contigrup.ro. Specialiștii firmei vă pot acorda la cerere și consultanță de specialitate, așa încât să puteți comanda echipamentele cele mai bune pentru nevoile specifice pe care le aveți pe termen scurt și mediu, urmând ca ulterior să le înlocuiți sau să le completați și cu altele și mai performante, în funcție de viitoarele provocări pe care le aveți în bucătăria localului dumneavoastră și de bugetul de care dispuneți. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Sistemul finlandez de învățământ, cel mai bun mod de a face acum educație

Read Next

Compactoare manuale și presscontainere pentru deșeuri

Most Popular