Dacă ești în căutarea unor idei care să te ajute să amenajezi o grădină cât mai frumoasă, îți recomandăm să iei în calcul și luminile solare exterioare. Acestea pot lumina o alee sau o terasă, făcând serile alături de prieteni atât de plăcute.
Luminile solare sunt accesibile ca preț și foarte ușor de instalat, fiind unul dintre proiectele rapide cu rezultate extraordinare. Singurul detaliu la care trebuie să fii atent, este ca zona în care vei instala aceste lampi solare de gradina de la vivre.ro, să fie situate într-o zonă puternic luminată și care să beneficieze de căldura soarelui pe durata a cat mai multe ore, ziua. Înainte de a le fixa pe pozițiile finale, fă o probă cel puțin o seară sau două. Pentru asta, va trebui să le lași în lumina soarelui toată ziua, iar seara trebuie doar să verifici dacă au avut condițiile necesare pentru a se încărca complet.
Cele mai citite articole
Dacă instalezi lumini care au un panou solar separat, lucrurile sunt puțin mai simple: poți monta lămpile solare oriunde în grădină, doar panourile solare având nevoie să fie amplasate în plin soare. Va trebui să sapi un șanț de cel puțin 6 centimetri adâncime pentru a îngropa cablurile. Pentru o protecție suplimentară poți apela la niște protecții de plastic.
Poți afla în continuare care sunt cele mai importante beneficii ale lămpilor solare.
- Sunt foarte ușor de instalat, practic trebuie doar sa le fixezi în grădină. Nu este nevoie de cabluri, de prize, de legaturi sau curent electric. Nu trebuie sa ai cunoștințe în domeniu și nici nu ai nevoie de un electrician sa le monteze.
- Sunt sigure, economice și ecologice.
- Sunt ușor de utilizat și pot fi montate oriunde, atât în grădină dar și pe balcon. Singura condiție este să ai acces la lumina soarelui pentru o perioadă destul de mare.
- Sunt durabile, au baterii care durează și 2 ani de folosire continuă.
- Există foarte multe modele: lămpi, reflectoare, statuete de grădină sau alte decorațiuni cu lumini solare integrate.
- Sunt disponibile în diverse culori. De la alb deschis, la galben sau multicolor.
- Nu generează niciun fel de costuri suplimentare, față de cele de achiziție.
- Imediat după ce le-ai pornit, încep să stocheze energie solară.
- Prețul este convenabil.
- Se amortizează foarte repede, iar în unele cazuri pot ajuta chiar la economii destul de mari din factura electrică.
- Sunt ecologice. Folosind lămpi solare, poți afirma că participi activ la diminuarea efectelor schimbărilor climatice și ești implicat în reducerea amprentei de carbon. Lampile solare sunt ecologice nu doar pentru că nu consumă niciun fel de energie neregenerabilă ci și pentru că sunt, la rândul lor, fabricate din materiale prietenoase cu mediul.
- Crează un mediu sigur și sănătos. Deoarece sunt încărcate direct cu lumină solară, nu mai este nevoie să întinzi cabluri care pot genera accidente, electrocutări sau chiar căzături.
- Scad costurile cu energia electrică. Multe consilii locale în orașe bine gospodărite, au montat lămpi solare stradale, care încep să lumineze imediat după lăsarea întunericului. Lămpile solare pot funcționa și cu senzor de mișcare, astfel încât energia solară acumulată să dureze cât mai mult.
- Sunt estetice. Lămpile solare oferă un farmec aparte grădinilor decorate în acest fel. Ghirlandele suspendate nu doar că vor lumina discret o mare parte din grădina ta, dar te vor face să te bucuri de o atmosferă de basm.
- Întreținere redusă. Odată ce au fost poziționate, luminile solare nu necesită niciun fel de întreținere. Bateria se încarcă automat în timpul zilei, iar apoi alimentează luminile, după lăsarea întunericului. Nu este nevoie de supraveghere, cel mult câte un control ocazional și eventual ștergerea de murdărie, atunci când este nevoie.