2 recomandari pentru tratarea infectiilor urinare

Infectiile urinare reprezinta una dintre cele mai comune afectiuni medicale, acestea manifenstandu-se de obicei prin febra, frisoane si durere in timpul urinarii [1].

Din fericire insa, exista o varietate de tratamente medicamentoase si metode naturale disponibile pentru tratarea infectiilor si gestionarea simptomelor, cum ar fi:

Tratamente medicamentoase

Tratamentele medicamentoase reprezinta cea mai buna optiune de tratare a infectiilor urinare, acestea putand fi administrate atat oral, cat si injectabil. Majoritatea persoanelor care au o infectie urinara primesc tratament cu antibiotice pentru a distruge bacteriile care au patruns in organism. Chiar daca medicamentele pentru infectii urinare sunt foarte eficiente la eliminarea bacteriilor, utilizarea lor trebuie sa fie realizata insa conform recomandarilor medicului specialist.

Alte tratamente medicamentoase pot fi cele antiinflamatorii nesteroidiene, ele putand fi utilizate pentru a reduce simptomele de durere si inflamatie, asociate des cu infectia urinara usoara [2].

Diureticele pot ajuta la inlaturarea bacteriilor prin eliminarea excesului de lichide din organism.

Diureticele pot fi administrate oral sau injectabil, in functie de stadiul infectiei si severitatea simptomelor prezentate. Acestea sunt folosite de obicei in combinatie cu tratamentul antibiotic pentru a obtine rezultate mai bune [3].

Intrucat tratamentele medicamentoase pot provoca efecte secundare severe, discuta prima data cu medicul specialist despre toate beneficiile si riscurile fiecarui tip de tratament, inainte de a incepe un regim terapeutic! Este important ca orice medicament sa fie luat conform indicatiilor prescrise de catre medic.

Metode naturale de tratament

Remediile naturale pot fi o soluție eficientă pentru reducerea simptomelor unei infecții urinare usoare. Utilizarea unor remedii din plante poate ajuta la reducerea durerii, inflamației și mâncărimii cauzate de infecție. Una dintre cele mai utilizate remedii este urzica, aceasta putand fi consumată sub formă de ceai sau sub forma de capsule [3].

Alimentele bogate în vitamina C și antioxidanți pot ajuta, de asemenea, la prevenirea proliferarii bacteriilor și la controlul infecției urinare, deoarece intaresc sistemului imunitar pentru a combate infectia. Acestea includ fructe și legume precum portocalele, roșiile, ardeii și ananasul.

Tot in aceasta categorie intra si consumul corespunzator de apa, pentru a mentine corpul hidratat si pentru a ajuta la eliminarea substantelor toxice din urina.

Intrucat nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa confirme beneficiile remediilor naturale, acestea nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul prescris de catre medicul specialist. Discuta prima data cu doctorul tau de familie despre aceste remedii si foloseste-le doar cu recomandarea acestuia.

Controlul recurent al infectiei

Controlul recurent al infectiei este un pas important pentru prevenirea si tratarea acestei afectiuni urinare. Este recomandat sa faci teste regulate de urina si de sange pentru a monitoriza sanatea generala si pentru a observa din timp orice potentiale schimbari. De asemenea, pentru mai multe informatii, poti verifica periodic si PH-ul urinar, la recomandarea medicului.

Intrucat unele infectii de acest tip se pot manifesta si prin incontinenta urinara temporara, se recomanda folosirea unor produse de la Pampers pentru cei mici.

Atunci cand se ia tratament pentru o infectie urinara, medicul poate recomanda teste regulate pentru a verifica raspunsul organismului la medicamente. Acestea pot include teste de urina sau analize de sange, care ii vor permite medicului sa decida daca medicamentele sunt eficiente sau daca tratamentul trebuie modificat.

Tratarea infectiilor urinare si gestionarea simptomelor poate fi realizata prin optiuni medicamentoase si unele remedii naturiste, la recomandarea medicului. Discuta cu doctorul tau de familie daca prezinti simptome asociate cu aceste probleme, pentru a efectua analizele necesare si pentru a primi un plan terapeutic personalizat!

Referinte:

  1. “Urinary Tract Infection (UTI): Symptoms, Diagnosis & Treatment.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/urinary-tract-infection-adults. Data accesarii: 18.01.2023
  2. Diseases, Department of Infectious. “Efficacy of Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs for… : Infectious Microbes & Diseases.” LWW, journals.lww.com/imd/fulltext/2020/06000/efficacy_of_nonsteroidal_anti_inflammatory_drugs.7.aspx. Data accesarii: 18.01.2023
  3. “Management of Urinary Tract Infection.” PatientsEngage, www.patientsengage.com/conditions/urinary-tract-infection/management. Data accesarii: 18.01.2023
  4. “6 Effective Home Remedies for Uti.” Cathay Drug, cathaydrug.com/6-effective-home-remedies-for-uti/. Data accesarii: 18.01.2023

Read Previous

Temperatura în frigider – Cum o reglăm corect ca să prevenim stricarea frigiderului și a alimentelor

Read Next

Alegeți serviciile pentru pachetul foto de nuntă perfect

Most Popular