stirile addsite logo

5 obiecte de care ai cu siguranță nevoie pe plajă

5 obiecte de care ai cu siguranță nevoie pe plajă

Concediul petrecut la mare îți oferă cadrul ideal pentru a te deconecta de la rutina zilnică. Dacă deja ai planificat această ieșire pentru vara lui 2022, nu îți mai rămâne decât să construiești din timp o listă de bagaje completă, pentru a ști că ai la tine necesarul pentru o zi de plajă. 

Fără lucrurile din lista de mai jos, orele petrecute pe șezlong sau în apa nu vor fi la fel de relaxante, deoarece soarele puternic sau briza mării pot genera un anumit disconfort. Ține cont de sfaturile noastre și evită cu extrem de multă simplitate aceste neplăceri. 

Iată ce trebuie iei cu tine pe plajă:

1. Pălăria de soare 

Acest accesoriu important pentru garderoba de plajă protejează tenul, gâtul și chiar umerii, în fața razelor de soare, prin umbra generată de borurile acesteia. Așadar, atenție la dimensiunea borurilor, însă asigură-te că acestea oferă umbra necesară, dar nu afectează vizibilitatea. 

Alege o pălărie de plajă într-o nuanță deschisă, ce nu atrage razele de soare, spre deosebire de un produs în tonuri de navy sau verde închis. Alege o pălărie dintr-un material respirabil, ce poate asigura o circulație bună a aerului, astfel încât să eviți supraîncălzirea la nivelul capului. 

Pentru a te bucura de siguranța oferită de pălărie, mai ales în intervalul orar 11:00-16:00, atunci când soarele este cel mai puternic, alege un model potrivit pentru forma și dimensiunile capului tău. În caz contrar, disconfortul generat de o pălărie improprie te va determina să nu o porți. 

2. Ochelarii de soare

Poartă ochelarii de soare pe plajă, deoarece lumina prea puternică te determină să te încrunți mai tot timpul, motiv pentru care poți dezvolta cu mai multă ușurință riduri de expresie. De asemenea, ochelarii potriviți îți permit să vezi mai bine, în condiții de luminozitate ridicată. 

Pentru a întâmpina probleme cu lumina reflectată de apa mării, poartă ochelari de soare cu lentile polarizate, special tratate astfel încât suprafața acestora să respingă razele. Poți, astfel, să observi tot ce se întâmplă în jur, deoarece lentilele UV reduc nivelul de strălucire cu o eficiență de aproximativ zece ori mai mare, comparativ cu lentilele ochelarilor de soare normali.  

3. Papucii de plajă 

Cele mai citite articole

Poartă papuci de plaja confortabili, ce asigură mobilitate optimă atunci când te deplasezi pe o suprafață atât de instabilă precum nisipu. Evită pantofii sport, sau orice alt tip de încălțăminte “pentru stradă”, deoarece poate cauza supraîncălzirea picioarelor și se pătează cu ușurință. 

Cei mai buni papuci de plajă sunt realizați dintr-un material plastic, dar cât se poate de flexibil. Acesta este, de asemenea, ideal pentru mersul la plajă, deoarece nu suferă absolut niciun fel de modificare, la contactul regulat cu apa sărată a mării. 

Forma ortopedica a tălpii generează un plus de confort, așadar, ține cont de acest detaliu important, la momentul alegerii. De asemenea, alege un produs adaptat măsurii de la picior, deoarece va fi dificil să mergi pe nisip dacă poți papuci de plajă prea mari sau prea mici. 

4. Crema de protecție UV

Din geanta pentru plajă nu trebuie să lipsească soluțiile pentru protecție solară. Aplicarea acestora cu regularitate, pe întreaga suprafață a pielii, poate preveni producerea de arsuri solare, mai ales dacă pielea ta este mai sensibilă.  

Expunerea la soarele puternic poate favoriza apariția alunitelor și dezvoltarea melanomului de piele, unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer. Mai mult decât atât, razele UV afectează aspectul pielii, aceasta căpătând în urma expunerii un aspect uscat și ridat. 

Aplica o cremă SPF50 o dată la aproximativ 45 de minute, iar în ultimele zile de concediu, după ce observi ca ai început deja să te bronzezi, poți opta pentru o soluție cu un factor de protecție mai scăzut: SPF30 sau SPF20. 

5. Prosopul de plajă

Alege un prosop de moale și pufos, pe care să îl poți pune pe șezlongul închiriat, sau direct pe suprafața de nisip. Astfel, eviți contactul direct al pielii cu suprafețele posibil contaminate, iar nivelul de confort resimțit este unul foarte ridicat. Asigură-te că produsul ales are dimensiuni potrivite pentru formele tale și înălțimea pe care o ai. 

Cele cinci produse asigură experiențe confortabile și lipsite de riscuri pentru sănătate. Comandă-le online înainte de a pleca la mare și bucură-te de o vacanță absolut memorabilă!

Cele mai citite articole

Read Previous

3 Trend-uri Noi Legate De Designul Exterior Care Va Pot Scoate Casa In Evidenta

Read Next

Cămăşi mărimi mari, XXL pentru bărbați puternici și moderni

Most Popular