stirile addsite logo

6 aspecte importante de știut despre asigurarea CASCO

Polița de asigurare CASCO este o formă de asigurare care acoperă costurile de reparare sau înlocuire a vehiculului în cazul unui accident, furt sau alte evenimente neprevăzute. Acest tip de asigurare poate fi opțional sau obligatoriu, în funcție de regulile și legislația fiecărei țări. 

În România, asigurarea CASCO este opțională, iar tu poți alege o poliță CASCO de la Allianz-Țiriac Unit, împreună cu toate avantajele și beneficiile ei. Aceasta  poate fi încheiată de orice proprietar al unui vehicul, inclusiv automobile, autoutilitare, autospecializate, remorci,camioane sau alte vehicule cu motor.

6 lucruri bine de știut despre CASCO

·         Acoperire – Această poliță de asigurare poate oferi acoperire pentru repararea vehiculului în cazul unui accident, furt sau alte evenimente neprevăzute. De asemenea, pot fi incluse acoperiri suplimentare, cum ar fi daunele produse vehiculului în cazul unui i  vandalism, autori necunoscuti sau animale.

·         Limite – Fiecare poliță de asigurare CASCO poate avea limite și excluderi specifice, care trebuie luate în considerare înainte de a alege această opțiune de acoperire. .De exemplu nu poti utiliza vehiculul ca utilaj de lucru, nu poti utiliza vehiculul in afara drumurilor publice.

·         Importanța CASCO – Polița de asigurare CASCO poate oferi protecție financiară la nivel ridicat în cazul unui accident sau alte evenimente neplăcute care pot afecta autovehiculul. Acest lucru ajută la evitarea costurilor semnificative asociate cu repararea vehiculului și poate oferi siguranță și liniște proprietarului. Prin urmare, o poliță de asigurare CASCO poate fi o investiție importantă pentru orice proprietar de mașină, dar nu numai.

Cele mai citite articole

·         Fransiza – valoarea fixa sau procent din suma asigurata stabilita in polita de asigurare, care ramane in sarcina Asiguratului si care se scade din despagubirea datorata pentru fiecare eveniment asigurat. Fransiza poate varia în funcție de optiunea  aleasă de catre Asigurat și poate afecta costul total al asigurării.

·         Evaluarea daunei – În cazul în care vehiculul suferă daune, asiguratorul va evalua aceaste daune și va determina dacă este mai rentabil să repare sau să despagubeasca in totalitate Asiguratul (in cazul daunei totale). ·         

     Alegerea CASCO – Este important să se ia în considerare toate aceste aspecte atunci când se alege o poliță CASCO și să se cerceteze cu atenție acoperirile, excluderile și limitările poliței alese. Proprietarul trebuie să se asigure că polița aleasă îi oferă acoperirea de care are nevoie și că este compatibilă cu nevoile și bugetul său.

În concluzie, asigurarea CASCO este o poliță importantă pentru proprietarii de vehicule care doresc să-și protejeze investiția. Această poliță oferă acoperire pentru daunele suferite de autovehicul în cazul unui accident, furt sau alte evenimente care se mai pot întâmpla. Cu toate acestea, este important să fie luate în considerare toate aspectele poliței, inclusiv acoperirile, excluderile și limitele acesteia, pentru a se potrivi contextului de viață și, prin urmare, nevoilor. Este important să se țină cont de faptul că in cazul acestei asigurari CASCO stabilirea acoperirilor si fransizelor pot avea un impact asupra costului total al poliței. Prin urmare, trebuie să te informezi cu atenție atunci când alegi o poliță CASCO și să te asiguri că aceasta te protejează și te susține în cazul în care vehiculul tău suferă daune.

Sursa foto: pexels.com  

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum sa pregatim copilul pentru gradinita

Read Next

Îți dorești să afli cum îți poți motiva și încânta angajații? Iată aici câteva sfaturi care îți vor fi de folos!

Most Popular