stirile addsite logo

Ai un magazin? 5 moduri de a crea o atmosferă primitoare

Ai un magazin? 5 moduri de a crea o atmosferă primitoare

Dacă deții un magazin, îți dorești ca afacerea să prospere, iar clienții să-ți treacă bucuroși pragul. În afară de calitatea produselor pe care le vinzi, contează și designul magazinului. Toate elementele de decor, alături de o experiență olfactivă și auditivă plăcută, vor crea o atmosferă primitoare, pe care merită să o oferi celor din jur.

Vrei ca oamenii să se simtă confortabil în magazinul tău și să revină cu drag? Iată care sunt metodele prin care poți crea o atmosferă unică!

Alege lumini relaxante

Modul în care alegi luminile spune multe despre magazinul tău. Cu ajutorul surselor potrivite de iluminat, clienții vor fi ghidați către produsele preferate. Mai mult, iluminatul poate crește timpul pe care oamenii îl petrec la cumpărături. Nimeni nu este încântat de o încăpere întunecoasă sau de un spațiu încărcat cu neoane, care deranjează.

Așadar, merită să cauți corpurile potrivite de iluminat, în funcție de tipul magazinului pe care îl conduci. Dacă ai un magazin mic și vrei să oferi impresia unui spațiu încăpător, este recomandat să folosești lumină rece, deși cea caldă oferă întotdeauna o atmosferă primitoare. În afară de lumina ambientală, specifică interiorului magazinului, sunt recomandate și luminile de accent, cu ajutorul cărora poți să atragi atenția către diferite produse.

Creează un miros plăcut

Ce poate fi mai plăcut decât un miros îmbietor, care te încântă de când intri într-un magazin? Fiindcă experiența olfactivă contează, încearcă să creezi un miros plăcut în magazinul tău, care să atragă și să binedispună clienții.

Poți încerca aromele de parfum de la Market Aroma, ideale pentru spațiile mici și mari, care oferă o mireasma unică. Odorizantele cu arome se pot plasa strategic, în diferite zone ale magazinului.

Așază produsele corect

Cele mai citite articole

Îndeamnă clienții să descopere articolele pe care le promovezi și așază-le corect, în funcție de spațiul de care beneficiezi. Evită să plasezi multe produse la intrarea în magazin! Intrarea este locul în care posibilii clienți se obișnuiesc cu atmosfera și nu bagă de seamă produsele îngrămădite. 

În acest fel, descurajezi oamenii să între în magazin, lucru pe care nu ți-l dorești. Desigur, dacă magazinul tău are coșuri de cumpărături, le poți plasa la intrare. Din acest motiv,  ar fi ideal să așezi produsele central sau lateral.

Folosește muzica potrivită

De câte ori nu te-ai trezit fredonând o melodie care îți place atunci când te aflai în magazinul preferat de haine? Ar fi frumos să oferi și clienților tăi această șansă, folosind muzica potrivită.

Deși muzica pop sau remixurile sunt la modă, păstrează un volum scăzut, care să nu-i deranjeze pe oamenii care vor să se plimbe, relaxați, printre rafturi.

Mizează pe decorațiuni și plante

Nu știi ce să mai adaugi, pentru o atmosferă primitoare în magazin? Include și mici decorațiuni, care pot fi obiecte din lemn, accesorii colorate sau lumânări cu miros plăcut.

Sunt potrivite și plantele, care au atât rol de purificare, cât și rol estetic. În funcție de spațiul din magazin, poți să așezi plante mici în colțuri sau pe rafturi.

Toate aceste trucuri îți vin în ajutor pentru a decora ușor și simplu un magazin, care să atragă clienți. Ține cont de produsele pe care le vinzi, de publicul țintă și optează pentru soluțiile potrivite!

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum planifici o iesire la munte? Sfaturi practice pentru o mini-vacanta de neuitat

Read Next

Iti doresti sa organizezi o petrecere de neuitat? Iata cativa pasi pe care sa ii urmezi!

Most Popular