stirile addsite logo

Ce boli vindeca ghimbirul?

ginger

Introducere la beneficiile ghimbirului

Ghimbirul, cunoscut stiintific sub numele de Zingiber officinale, este o planta cu o istorie indelungata, atat in bucataria traditionala, cat si in medicina populara. Originar din Asia de Sud-Est, ghimbirul este folosit pentru a ameliora diverse afectiuni de mii de ani. Acesta contine gingerol, un compus bioactiv care ii confera proprietatile antiinflamatoare si antioxidante. In acest articol, vom explora diversele boli pe care ghimbirul le poate ajuta sa le vindece sau sa le amelioreze.

Combaterea gretei si a varsaturilor

Ghimbirul este adesea laudat pentru efectele sale in combaterea gretei si a varsaturilor. Studiile arata ca este deosebit de eficace in ameliorarea gretei induse de sarcina. Conform unei analize a multiple studii, ghimbirul a fost consistent mai eficient decat placebo si la fel de eficient ca medicamentele antiemetice, dar fara efectele secundare asociate acestora. De asemenea, s-a dovedit util in reducerea senzatiei de rau asociata cu chimioterapia si, de asemenea, poate ajuta in cazul raului de miscare.

Ameliorarea durerilor si inflamatiei

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ghimbirului este capacitatea sa de a ameliora durerea. Gingerolul, principalul compus activ din ghimbir, este un antiinflamator natural puternic. Acesta poate ajuta in tratamentul diverselor forme de artrita, inclusiv osteoartrita si reumatoida. Un studiu a aratat ca pacientii cu osteoartrita de la genunchi care au luat extract de ghimbir au simtit o reducere semnificativa a durerii si au necesitat mai putine medicamente antiinflamatoare. Ghimbirul este, de asemenea, folosit pentru a trata durerile musculare post-exercitiu, reducand durerea si accelerand recuperarea.

Imbunatatirea digestiei si reducerea balonarii

Cele mai citite articole

Ghimbirul poate avea un rol important in imbunatatirea digestiei si in reducerea simptomelor de disconfort digestiv, cum ar fi indigestia si balonarea. Compusii din ghimbir ajuta la accelerarea golirii stomacului, ceea ce poate beneficia persoanele care sufera de indigestie cronica. De asemenea, este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula saliva, bila si enzimele gastrice, care ajuta la descompunerea si absorbirea eficienta a nutrientilor. Ghimbirul ajuta si la relaxarea musculaturii tractului gastrointestinal, prevenind crampelor si balonari.

Suportul imunitar si prevenirea infectiilor

Ghimbirul are proprietati antibacteriene si antivirale, ceea ce il face un aliat valoros in lupta impotriva infectiilor. Studiile au aratat ca ghimbirul poate inhiba cresterea diverselor tipuri de bacterii, inclusiv cele responsabile de afectiuni respiratorii. De asemenea, este eficient in combaterea virusurilor gripale, reducand simptomele si perioada de boala. Prin imbunatatirea imunitatii, ghimbirul ajuta la protectia organismului impotriva diverselor patogeni si contribuie la o recuperare mai rapida in caz de boala.

Controlul nivelului de zahar din sange si sanatatea cardiovasculara

Studiile recente sugereaza ca ghimbirul poate juca un rol in controlul nivelului de zahar din sange si imbunatatirea factorilor de risc asociati cu bolile de inima. Un studiu din 2015 a descoperit ca participantii cu diabet de tip 2 care au consumat 2 grame de pulbere de ghimbir pe zi au avut niveluri semnificativ mai scazute de zahar din sange postprandial. Ghimbirul poate, de asemenea, sa scada nivelurile de colesterol rau (LDL), ceea ce este benefic pentru sanatatea inimii. Prin reducerea inflamatiei si a nivelurilor de zahar din sange, ghimbirul contribuie la prevenirea si gestionarea complicatiilor cardiovasculare.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce boli trateaza zeama de varza?

Read Next

Cu ce boli te poti pensiona de boala?

Most Popular