stirile addsite logo

Ce este hipnoză regresivă şi cum funcţionează ea?

Ce este hipnoză regresivă şi cum funcţionează ea?

Află de la Eugen Popa cum te ajuta hipnoză regresivă, în articolul următor. Hipnoza regresivă este un tip de hipnoză care implică aducerea persoanei în trecutul său pentru a retrăi anumite evenimente importante şi pentru a descoperi și a lucra la evenimente relevante.

Hipnoza regresivă pentru a cunoaște viețile trecute?

În hipnoză, linia de demarcație dintre fantezie și realitate poate fi neclară decât se crede și există riscul ca persoana în cauză să confunde sau chiar ca amintirile lor false să fie o sursă de contaminare a terapeutului. În cazul în care terapeutul poate influența obținerea anumitor răspunsuri din cauza tipului de întrebări pe care le poţi pune, terapeutul poate sugera amintiri.

Recomandarea este să utilizezi hipnoza cu terapeuți responsabili și de încredere, care au traininguri, care sunt la curent cu seminariile, care explica cum funcționează hipnoza atunci când vine vorba de regresii și aleg cele mai sigure tehnici. Un clinician bun care folosește hipnoza ar trebui să te avertizeze cu privire la incapacitatea de a verifica unele fapte din copilărie sau de a îţi aminti în detaliu ceva ce s-a întâmplat cu ani în urmă.

 Hipnoza regresivă pentru a verifica pentru abuz sexual?

Putem ști dacă „am fost abuzați sexual” cu hipnoză regresivă? Sunt numeroase persoane care doresc să facă hipnoză regresivă pentru a vedea dacă au fost abuzați sexual sau pentru a vedea ce viaţa anterioară au avut…

Cele mai citite articole

Într-o regresie de vârstă, persoana are acces la acele resurse pe care le-a avut în copilărie, iar mintea să nu a adăpostit atât de multe limitări conștiente pe care le are un adult. Copilul învață o serie de lucruri dificile încetul cu încetul fără să se întrebe că nu poate face și integrează totul în subconștientul său. Acest lucru duce la informații mai fiabile, mai obiective și este mai benefic pentru rezolvarea reală a problemelor oamenilor.

De asemenea, în hipnoza regresivă asupra vârstei se poate lucra la dueluri nerezolvate sau traume din copilărie, dar fără a fi nevoie să retrăieşti astfel de evenimente.

Cu ajutorul metaforelor și sugestiilor alese cu grijă, se pot crea, de asemenea, spații cu care persoana este însoțită în acest proces pentru a schimba percepția despre ceea ce s-a întâmplat sau chiar pentru a rezolva anumite conflicte.

Mituri

Unul dintre cele mai faimoase mituri ale acestei tehnici este că hipnoza servește la amintirea tuturor lucrurilor: Eroare. În primul rând, trebuie să înțelegi cum funcționează memoria. Metafora calculatorului pentru a explica modul în care funcționează mintea este un pic simplistă și trebuie tratată cu grijă. Mintea nu ia experiențele pentru a le aminti mai târziu în detaliu, amintirile sunt stocate în memorie pe baza percepțiilor. Adică, în funcție de modul în care am perceput evenimentul prin urmare, acestea pot fi distorsionate.

Află de la Eugen Popa, pe site-ul https://putereamintii.ro/, cum te ajuta hipnoza regresivă şi fă-ţi chiar acum o programare! Dacă eşti unul din persoanele dornice să afle şi să trateze anumite probleme nerezolvate din trecutul tău, e foarte posibil să reuşeşti cu ajutorul hipnozei regresive!

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce se balonează copiii și cum poți evita balonarea?

Read Next

Cum se prepară CORECT pastele Barilla

Most Popular