stirile addsite logo

Ce trebuie să faci dacă ai fost atacat și ai folosit pistolul de autoapărare?

Au fost împușcături în întunericul nopții, iar violatorul agresiv a căzut la pământ. Ai supraviețuit unui atac insidios și în bătălia care a urmat ai câștigat cel mai valoros lucru cu arma ta de foc – viața ta. Dar cum să te comporți pentru a reuși să scapi de atac?

Utilizarea unor pistoale de autoaparare este întotdeauna o afacere dificilă, mai ales atunci când adversarii cu capacitate fizică similară (de obicei bărbați) se ciocnesc la prima vedere. Incidentele de împușcare apar adesea fără martori care ar putea clarifica întregul eveniment și, în cazul apărării împotriva unui grup de violatori, te poți regăsi cu ușurință în poziția unui presupus agresor în instanță datorită declarațiilor lor. În țara noastră, cetățenii obișnuiți nu trebuie să își arate armele în fiecare zi, astfel că majoritatea acestor conflicte sunt considerate extrem de atent – deși folosind un „contor” strict diferit.

Stai calm

Ai încercat să-l descurajezi pe agresor strigând, amenințând că vei folosi o armă sau cu mâinile goale, dar atacul a continuat, așa că a trebuit să tragi de teamă pentru viața ta? Sigur, ai experimentat o mulțime de stres, dar ar trebui să poți face față cel puțin parțial – ai permis de armă și trebuie să îți ții emoțiile sub control. Dar este bine să fi pregătit în prealabil pentru cel puțin un scurt scenariu de criză, pe care să îl poți respecta. Deci, pe ce pui cel mai mult accent?

Cele mai citite articole

Sfatul numărul unu este: cât mai curând posibil, sună direct la poliție, ceea ce este mai eficient decât un apel cu linia universală 112, unde informațiile sunt evaluate în continuare, și abia apoi contactezi forțele de salvare și poliție. Apoi spune operatorului cât mai scurt posibil ce s-a întâmplat, unde te afli și cum este agresorul (medical) împușcat. Nu uita să subliniezi că ai acordat atacatorului primul ajutor, deoarece toate apelurile către liniile de urgență sunt stocate și pot fi folosite ulterior ca probe în instanță – fie împotriva, fie în favoarea ta.

Ignoranța nu scuză

În același timp, încearcă să-ți moderezi indignarea împotriva agresorului, deoarece totul va fi probabil în detrimentul tău în instanță. „Punctele plus”, pe de altă parte, vor fi câștigate de faptul că ai fost primul care a informat poliția și cât mai curând posibil după încheierea întregii drame – și nu întâmplător martorii. Dacă ai tras dintr-un pistol cu ​​încărcare automată, fixează-l și păstrează-l în toc, dar cu siguranță nu descărca – fă același lucru cu revolverul. Dacă te-ai apărat împotriva unui grup de atacatori și cel puțin unii dintre ei au fugit de la locul conflictului, aceștia pot să se întoarcă înainte de sosirea poliției.

Dar un agresor împușcat se poate deveni „agitat”, pentru că în vene îi circulă cu siguranță o cantitate mare de adrenalină. Însă ținerea unei arme în mână în momentul sosirii poliției nu este cea mai fericită idee, deoarece membrii acesteia, care lucrează și în condiții de stres considerabil, te pot confunda din greșeală cu făptașul. 

Prin urmare, anunță imediat poliția care intervine asupra pistolului tău. Nu manipula cartușele trase în niciun fel și, dacă agresorul a folosit vreo armă, las-o la locul său (desigur, nu dacă ar putea să o folosească după aceea). Amintește-ți, va trebui să faci un test de alcool și droguri, așa că uită de acestea în prealabil „pentru a te liniști”. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Urmează să mergi la psihiatru și nu știi cum va decurge prima vizită? Iată ce trebuie să faci!

Read Next

Cum să comunici bine în Airsoft?

Most Popular