stirile addsite logo

Cele mai bune jocuri video din copilarie

Jocurile video sunt din ce in ce mai performante de la an la an. Totusi, cu toata aceasta productie de masa, sunt putine acele jocuri lansate care pot influenta stilul de joc al oamenilor. Fie ca vorbim de jocuri serioase sau, in unele cazuri, casual, au existat de-a lungul timpului jocuri care au avut un adevarat impact asupra industriei. Va prezentam 10 dintre ele.

10. Everquest

Acest MMO (massively multiplayer online) facut de Sony a fost primul de gen si a definit stilul in care sunt jucate in zilele noastre aceste jocuri. Interfata utilizatorului a devenit un standard pentru fiecare MMO care iese pe piata. Totusi, fie ca v-a placut sau nu, trebuie sa recunoasteti ca Everquest a fost rampa de lansare pentru fiecare joc de gen care loveste scena.

9. Starcraft

Genul RTS (real time strategy) a fost definit de acest joc. Cu un gameplay rapid si un numar uriasi de fani in online, a fost greu pentru orice alt joc sa detroneze Stracraf-ul in acea perioada. In opinia mea, acest joc a fost unul dintre putinele care au tinut jocul pe PC in putere in vremurile de gratie ale consolei. In Coreea de Sud, turneele de Starcraft sunt difuzate pe televiziunea nationala!

8. Final Fantasy VII

Oricine a avut un Playstation in anii ’90 cunoaste acest joc. Il putem numi chiar o emblema a jocurilor de pe consola din acea perioada si un pionier al jocurilor de tip RPG (role playing game). Grafica sa excelenta (de la acea vreme, bineinteles) si storyline-ul care te atragea numaidecat l-au facut cel mai faimos RPG din toate timpurile, iar fanii inca cer un remade. Oare vom avea parte de asa ceva?

7. Grand Theft Auto III

Mamele din intreaga lume au urat jocul asta. De ce? Pentru ca puteai practic sa faci orice. De altfel, seria s-a „incins” odata cu aparitia lui „San Andreas” si cu modul „hot coffee”, dar si cu alte moduri SAMP. Totusi, jocul a fost scos pe piata fara acele scene. In orice caz, GTA III a fost startul pentru o gama de jocuri celebra numita open world action-adventure, printre care se numara GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA IV si GTA V.

6. Halo

Cele mai citite articole

Microsoft ii poate multumi acestei serii pentru succesul pe Xbox live. Bineinteles, avem Call of Duty in zilele noastre, dar nimeni nu poate nega cat de multe beneficii i-a adus Halo FPS-ului (first person shooter) de consola. A fost printre primele jocuri jucate pe Xbox live si este celebru chiar si in zilele noastre.

5. Tetris

Este un joc pe cat de casual, pe atat de atractiv! Este prima chestie care-ti vine in cap cand vorbesti de joc portabil. Cati dintre voi aveti o mama care nu se joaca pe telefon decat tetris? Trebuie sa spun mai mult?

4. Farmville

Oricine are Facebook fie joaca acest joc, fie  cunoaste alte 5 persoane care-l joaca. Daca sunteti in situatia mea, notificarile voastre sunt pline constant de cereri obositoare din partea celor care sunt dependenti de Farmville.

3. Legend of Zelda

Acest joc este epic. Legend of Zelda combina RPG-ul, „hack and slash”, actiunea si aventura si a fost un adevarat hit inca din prima zi de aparitie. Este unul din cele mai jucate jocuri de pe Nintendo, iar compania continua sa faca remake-uri si in zilele noastre. Sa nu mai spunem ca personajul principal, Link, are numeroase aparitii in multe alte jocuri. Atat de indragit este.

2. World of Warcraft

Este greu sa nu pun acest joc pe locul 1. Cu mai bine de 10 milioane de jucatori la ora actuala, nu este greu sa ne dam seama de impactul pe care l-a avut World of Warcraft. Il joaca pana si oameni care nu au nicio legatura cu jocurile! Are un continut satisfacator si implica si social network, influentand viata a numeroase persoane atat bine, cat si rau. Au existat chiar si cateva acte de suicid datoarate acestui joc.

1. Super Mario Bros

Are cineva obiectii? In opinia mea, acest joc de la Nintendo a dat startul jocurilor video. Stiu ca au existat inainte Atari si alte sisteme de joc, dar Mario este cel care a dus jocurile video in punctul in care sunt astazi. Cu cate un joc nou lansat in fiecare an, este simplu sa vedem ce a facut simpaticul instalator italian pentru gamerii din intreaga lume.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce inseamna cheltuielile inutile pentru bugetul tau?

Read Next

Tu stii cum alegi cea mai buna centrala electrica?

Most Popular