stirile addsite logo

Cum impartim spatiul intim?

Spatiul personal este pentru multi dintre noi o oaza de relaxare, de liniste, unde ne simtim in siguranta, in universul nostru.
Ce te faci insa, cand spatiul personal este invadat cu obiectele altor persoane, cum ar fi ..ale persoanei iubite. Cum reactionezi?
Cum sa iti pastrezi locusorul tau intact si cum ii faci si lui loc printre lucrurile tale poate fi o adevarata provocare.
Imagineaza-ti spuma lui de barbierit, aparetele si aftershave-ul printre toate sticlutele tale magice pentru fata, maini, par, etc.

Acum daca stam sa ne gandim bine, noi, femeile, depozitam o gramada de lucruri nefolositoare, in locuri pe care le-am putea folosi in scopuri mai mult decat folositoare.

Eu recunosc, cand locuiam impreuna cu prietenul meu, ocupam mai mult de 80 la suta din baie, sifonier, etc.
Daca nu dispui de un spatiu foarte mare, este bine sa inveti sa imparti spatiul corect si in mod egal: 60 % tie, 40% lui. Pai ce? Nu este in mod egal? Ma poate contrazice vreuna dintre voi?

Dupa cum spuneam ,noi, femeile, ocupam foarte mult spatiu, mai ales in baie. Si nu neaparat pentru ca avem zeci, sute de produse ( se spune ca in medie, o femeie poate detine in baie pana la 384 de produse, in timp ce un barbat nu poate acumula mai mult de 4: periuta, aftershave-ul, aparatul de ras si un prosop ), ci pentru ca, uneori, nu suntem ordonate.
Mie imi place sa am cat mai multe produse de ingrijire, dar nu-mi place sa le asez si sa le expun in ordine, ca pe raftul unui magazin. Faptul ca le vad pe toate la un loc, frumos asezate, ma face sa-mi fie greu sa fac o alegere. Daca sunt puse intr-o ordine haotica, imi este mult mai simplu sa ma decid ce anume voi folosi.

Cele mai citite articole

Cu toate astea, spatiul personal trebuie impartit la un moment dat. Cum faci acest lucru? Sa arunci o parte din produse nu este o solutie: numai gandul ca ai cheltuit o avere pe ele sau ca ai umblat prin magazine face dificil acest lucru. Sa le ascunzi prin pungi, sertare burdusite, iarasi nu este o solutie.
Ce putem face atunci?

Trebuie sa redecoram baia si sa ne achizitionam cat mai multe spatii de depozitare. Un dulap mare cred ca ar rezolva problema zecilor de produse. Daca nu ai spatiu mult, poti opta pentru doua dulapuri suspendate, cate unul pentru fiecare.
Rafturile din sticla sunt si ele o solutie moderna si ingenioasa de a depozita produsele, insa vor fi la vedere, si tot ii va da baii un aspect incarcat.

Ar fi bine daca ai face o scurta curatenie printre produsele pe care le folosesti si te-ai limita sa le tii in baie doar pe cele care sunt destinate folosirii lor in acel spatiu.
Verifica termenul de valabilitate al produselor si nu incepe ceva nou pana nu le termini pe celelalte.

Este inutil sa tii cutia cu oje, fardurile sau parfumurile in baie. Nu este indicat sa faci acest lucru, datorita aburilor si condensului care le poate afecta, dar si pentru ca ocupa spatiul inutil.

Cele mai citite articole

Read Previous

Tu cata mancare arunci la gunoi?

Read Next

Renunta la obiceiurile nesanatoase

Most Popular