stirile addsite logo

Renunta la obiceiurile nesanatoase

Fiecare familie, fiecare “casa” are propriile obiceiuri sanatoase sau mai putin sanatoase, atat in ceea ce priveste ordinea, curatenia sau mancarea.
Care sunt cele mai comune si mai proaste obiceiuri ale fiecarei familii?

Pai sa ne gandim putin. Cand vine vorba de casa, cam toti mai dam rateuri cand vine vorba de curatenie sau ordine.
De multe ori, lasam vasele nespalate, in chiuveta, pentru a doua zi, nu ducem gunoiul sau lasam praful nesters, pentru ca nu avem timp sau ne este “putina lene”.

De ce spun ca aceste obiceiuri sunt nesanatoase? Pentru ca ele favorizeaza aparitia bacteriilor si implicit, aparitia bolilor: hepatita A sau “boala mainilor murdare” cum ne este cunoscuta, precum si diverse afectiuni respiratorii pot fi provocate de aceste mici obiceiuri proaste.

Cele mai citite articole

De asemenea, un alt obicei extrem de prost este acela de a manca fructele sau legumele nespalate. De multe ori, micutii au tendinta de a lua fructele si de a le consuma fara a le mai spala. Datoria ta, ca adult, este sa ai grija sa cureti bine fructele si legumele inainte de a le pune pe masa.

Renunta la cuptorul cu microunde! Multe studii au demonstrat ca alimentele isi pierd elementele nutritive atunci cand le incalzim la microunde, ca sa nu mai mentionam de faptul ca sunt considerate nocive si cancerigene pentru organismul uman.
In loc sa folosesti cuptorul cu microunde, mai bine incalzesti mancarea pe aragaz sau la cuptorul acestuia, fara griji si probleme.

Incearca sa nu mai gatesti cu ustensile de aluminiu si evita sa le folosesti, deoarece se pare ca acest material este destul de periculos pt organism. Se pare ca acesta are o parte din vina pentru aparitia bolii Alzheimer.

Evita mancarea prajita! Este cea mai nociva modalitate de a gati pentru tine si familia ta! Prin prajire, la o temperatura destul de ridicata, carnea, alimentul cel mai des consumat la noi in tara, , elimina o substanta toxica pentru organism.
In loc de prejeli, iti recomandam sa mizezi mai mult pe alimentele fierte sau facute la gratar, deoarece sunt si mai gustoase si mai sanataoase.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum impartim spatiul intim?

Read Next

Ce face un reprezentant de vanzari

Most Popular