stirile addsite logo

Ce face un reprezentant de vanzari

Sa fii reprezentant de vanzari nu cred ca este un lucru complicat! Sa fii un bun reprezentant de vanzari cred ca este un lucru mare!
Sa ne gandim putin: ce presupune sa fii reprezentant de vanzari?

In primul rand, o persoana care isi doreste un post de reprezentant de vanzari trebuie sa fie un bun comunicator, careia sa-i placa lucrul in echipa!
Daca stai prost la capitolul comunicare si nu faci fata situatiilor tensionate sau lucrulului in echipa, inseamna ca nu esti persoana potrivita pentru acest job.

De asemenea, persoana potrivita pentru acest post trebuie sa fie o persoana sociabila, implicata, avand afinitati in domeniul in care isi doreste sa exceleze, precum si abilitati de analiza situationala.

Detinerea unei permis de conducere este un criteriu de baza atunci cand angajatorii evalueaza CV-ul unui candidat pentru postul de reprezentant de vanzari. Daca ai si masina personala, cu atat mai bine, nu mai este nevoie sa astepti sa-ti dea una de la firma, desi nimeni nu prefera sa foloseasca propria masina in alte scopuri, decat cele personale.

Cele mai citite articole

Abilitatile de organizare, administrare si raportare a unei baze de date de clienti si de colaborare cu departamentele centrale de marketing si vanzari, reprezinta una dintre responsabilitatile postului.
Trebuie sa stii cum sa gestionezi situatii, sa organizezi prezentari sau evenimente de PR de specialitate pe piata locala.

Puterea de negociere si rabdarea sunt puncte forte ale unui bun reprezentant de vanzari. Incheierea de contracte si administrarea acestora sunt si ele alte responsabilitati pe care nu trebuie sa le neglijezi, daca aspiri la un comision frumos din partea firmei si la un renume.
Cu cat esti mai implicata si dedicata muncii tale, cu atat mai mult iti poti dubla veniturile, precum si atentia si admiratia sefilor.

Cunoasterea in amanunt a programelor de lucru si a calculatorului sunt cerinte de baza, la fel si cunoasterea unei limbi straine, atat scris, cat si vorbit.

De asemenea, studiile superioare, finalizate cu o diploma de masterat sau doctorat pot da chiar foarte bine la CV-ul tau.

Cele mai citite articole

Read Previous

Renunta la obiceiurile nesanatoase

Read Next

Cum sa slabesti sanatos in 30 de zile

Most Popular