stirile addsite logo

Cum îți dai seama de calitatea ușilor online

Indiferent dacă intenționezi să înlocuiești ușile uzate, să renovezi ori să reamenajezi locuința, tâmplăria nouă îți va oferi o schimbare de ansamblu. Aceste accesorii sunt extrem de importante pentru orice casă, mai ales că confortul și siguranța trebuie să fie pe primul loc pentru orice proprietar. Dacă te-ai decis să achiziționezi ușile online, ai scăpat de drumurile obositoare la magazine și efortul depus pentru aceste cumpărături. Ai la dispoziție numeroase modele online și poți alege cu ușurință ușile perfecte, care să se potrivească cu atmosfera căminului tău. Însă, dacă e foarte simplu să te decizi cu privire la estetica ușilor, cum vei face să verifici calitatea acestora atunci când le cumperi de pe internet? Nu-ți face griji, avem pentru tine câteva sugestii care îți pot fi de ajutor în acest sens.

Ia în considerare izolarea termică și fonică

Fără îndoială, atunci când alegi ușile pentru locuință sau chiar și pentru alte spații, trebuie să ai în vedere izolarea termică și fonică pe care acestea o oferă. Astfel, ia în calcul faptul că, pentru ca o ușă să poată izola termic spațiul camerelor, este necesar să aibă o grosime de cel puțin 40 mm. De asemenea, izolarea fonică poate fi optimă dacă oferă o atenuare a zgomotului de minim 28 dB. În momentul în care te uiți la modelele de uși online, ai grijă să nu treci cu vederea acești parametri și să optezi pentru produse care îndeplinesc standardele minime de calitate.

Verifică materialul din care sunt confecționate ușile

Materialul din care sunt fabricate ușile determină durata de viață a produselor, aspectul, calitatea și nivelul de siguranță pe care îl oferă. De regulă, sunt preferate ușile metalice, cele din lemn, MDF sau PVC. Lemnul masiv este foarte rezistent și se păstrează în condiții excelente ani la rând, însă și MDF-ul a devenit foarte popular în industria modernă deoarece este un material dens, puternic și durabil. O atenție deosebită trebuie acordată și ușilor antifoc, confecționate din materiale incombustibile ce au capacitatea de a întârzia sau preveni răspândirea focului în cazul unui incendiu. Brixia, firmă de uși antifoc din Arad, oferă produse de înaltă calitate ce cresc siguranța în orice spațiu și sunt deosebit de utile atât pentru limitarea extinderii flăcărilor, cât și a fumului și gazelor toxice. De regulă, ușile antifoc pot fi din metal cu și cu miez de vată minerală, dar există și variante din lemn ori vitrate.

Acordă atenție dimensiunilor

Cele mai citite articole

Un producător de uși care se respectă va comercializa online mai multe tipuri de produse, de diferite dimensiuni. Dat fiind faptul că golul din perete poate fi diferit de la o zonă la alta a casei, e important ca același model de ușă să ofere diferite valori în ceea ce privește lățimea sau înălțimea tocului. La piesele de slabă calitate pot exista mărimi universale, iar în funcție de materialul din care sunt confecționate ușile se mai ajustează în momentul instalării.

Ai grijă la tocărie și accesoriile ușilor

Atunci când îți achiziționezi ușile trebuie să ții cont ca și accesoriile acestora să fie de bună calitate. În ceea ce privește tocurile, ele pot fi sau nu confecționate dintr-un material similar cu cel al ușilor, însă e foarte important să le poată susține greutatea. De preferat ar fi ca atunci când optezi pentru piese din materiale rezistente și nedeformabile să iei în considerare ca și tocurile să fie la fel de durabile. Mai departe, e recomandat ca balamalele să aibă prindere în cel puțin 3 puncte, iar mânerele și sistemul de încuietori să fie și ele fabricate din materiale rezistente ca să poată suporta acțiunile mecanice.

Atunci când te afli în etapa de alegere a ușilor trebuie să selectezi produse care să se armonizeze perfect cu întreaga amenajare. Modelele preferate pot fi alese online, prin simpla verificare a unor parametri ce îți pot oferi toate detaliile necesare referitor la calitatea ușilor. Tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție specificațiile, descrierile și caracteristicile produselor ca să te poți asigura că achiziționezi cele mai bune uși.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai bine platite job-uri pentru femei in Bucuresti

Read Next

Întreținerea curții: 6 etape de urmat pentru un aspect îngrijit

Most Popular