stirile addsite logo

Cum puteți vă creați un blog de succes în 2023

Chiar dacă rețelele sociale și influencerii care domină acolo se pare că au inundat spațiul de blogging, acest lucru nu exclude necesitatea utilizatorilor în ceea ce ține de informații calitative și actuale. Din acest considerent, blogurile web clasice rămân actuale și acum, lansându-se zilnic bloguri în cele mai neobișnuite nișe, precum investiții, distracții, gaming, jocuri păcănele online, lifestyle, etc. 

Dacă v-ați dorit mereu să aveți un blog, însă nu ați știut de unde să începeți, acest lucru se poate rezolva acum. În articolul de față, com discuta despre pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a avea un blog de succes, inclusiv metode de monetizare, pentru că pentru a vă putea urma o pasiune, este necesar ca aceasta să vă genereze o sursă de venit.

Lansați un blog gratuit cu WordPress

Un blog poate fi costisitor, pentru că ai nevoie de o platformă care să-ți găzduiască textele și care să aibă o interfață atractivă pentru potențialii cititori. Totuși, există posibilitatea de a vă deschide un cont pe WordPress, fără să fie nevoie să plătiți pentru el. Există mai multe soluții pentru a crea un blog cu WordPress fără a-ți pune portofelul în mână.

Astfel, vă recomandăm să folosiți Altervista, un serviciu complet gratuit, care vă oferă spațiu de stocare nelimitat, acces la WordPress și posibilitatea de a introduce reclame banner pe site-ul dumneavoastră.

Singura limitare a Altervista, o chestiune valabilă când vine vorba de tuturor serviciilor gratuite de acest fel, constă în faptul că domeniul oferit este de nivelul trei (ex: https://nomenomesito.altervista.org). Cu toate acestea, este posibil să achiziționați un domeniu personalizat începând de la 18,96 euro + TVA/an.

Pentru a vă crea un cont pe Altervisa, trebuie să intrat pe pagina principală a serviciului, să vă alegeți un nume pentru blog. Dacă numele este disponibil, puteți să treceți la următorul pas.

În continuare, este necesar să completați formularul de înregistrare cu datele dumneavoastră personale. Ulterior, veți primi un e-mail care conține instrucțiuni de acces, alături de informații despre panoul de administrare al site-ului dumneavoastră.

Cele mai citite articole

În continuare, puteți să vă faceți site-ul după bunul plac prin configurarea aspectului.

Creați-vă un blog prin intermediul Blogger

O altă soluție la care puteți apela constă în deschiderea unui bloc prin intermediul Blogger, selebrul serviciu oferit de Google care oferă găzduire gratuită și domeniu de nivelul al treilea, precum în cazul Altervista. De asemenea, Blogger oferă utilizatorilor săi: 

  • Zeci de șabloane gata de utilizare, care pot fi personalizate
  • Ușurință în utilizare (nu trebuie să dețineți cunoștințe IT)
  • Posibilitatea de a obține și trafic organic (din SEO)

Pentru a vă deschide un blog prin intermediul acestui furnizor, este necesar să accesați pagina principală a Blogger și să vă conectați la contul dumneavoastră Google. Următorul pas constă în alegerea unui nume pentru blogul dumneavoastră. În cele din urmă, alegeți tema pe care vreți să o aplicați blogului dumneavoastră și personalizați-o în funcție de bunul plac.

Sfaturi universal valabile pentru un blog de succes

Există posibilitate să vă creați un blog de succes prin folosirea unui serviciu gratuit, însă este recomandat să cumpărați un domeniu de nivel doi, astfel încât blogul dumneavoastră să arate cât mai profesional posibil, pentru a fi o sursă credibilă pentru eventualii utilizatori. Înainte de a alege un host pentru blogul dumneavoastră, trebuie să identificați sistemul de management al conținutului (CMS) care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Un alt aspect pe care nu trebuie să-l subestimați constă în alegerea numelui de domeniu și al extensiei, adică adresa URL pe care utilizatorii vor trebui să o introducă în bara de adrese a browserului lor pentru a ajunge la blogul dumneavoastră. Este important să alegeți un nume de domeniu simplu, scurt și, mai presus de toate, ușor de reținut.

De asemenea, este important să vă gândiți bine care sunt subiectele pe care vreți să le dezbateți pe blog, pentru a putea face o cercetare în profunzime a pieței. Trebuie să vă cunoașteți concurența și publicul, pentru a livra materiale de cea mai bună calitate, care să fie atractive pentru eventuali cititori. 

Un alt aspect constă în optimizarea SEO. Nu uitați că lucrați cu Google, așa că materialele pe care le faceți trebuie să apară cât mai sus atunci când utilizatorii tastează cuvinte cheie în bara de căutare.

Există o mulțime de bloguri pe piață, de aceea acum este mai greu ca niciodată să ieșiți în evidență cu produsul dumneavoastră. Totuși, dacă nu încercați niciodată să vă puneți pasiunea la lucru, nu veți știi niciodată cum ar fi putut evolua lucrurile pentru dumneavoastră. Există soluții complet gratuite pe piață la care puteți apela, respectiv Altervista și Blogger, însă cea mai bună soluție rămâne în continuare cumpărarea unui domeniu, astfel încât blogul dumneavoastră să fie ușor de accesat. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Rotiri gratuite fără depunere astăzi la ICE Casino

Read Next

Care sunt cele mai frecvente probleme financiare și cum poți încerca să le eviți

Most Popular