stirile addsite logo

Cum sa alegi cele mai bune fotolii rulante electrice?

Cum sa alegi cele mai bune fotolii rulante electrice?

Fotoliile rulante electrice au fost create special pentru persoanele care nu se pot deplasa singure si care au nevoie de ajutor, chiar si pentru cele mai mici lucruri. Este vorba despre dispozitive medicale, care sunt disponibile pentru a fi folosite atat pe distante lungi, cat si distante mai mari, in functie de nevoile fiecarui individ in parte.

Alegerea celor mai bune carucioare poate fi, insa dificila, intrucat pe piata exista extrem de multe modele. In randurile urmatoare sunt prezentate principalele elemente ce trebuie luate in considerare pentru o investitie buna si pentru facilitarea accesului celor cu handicap la o viata cat mai apropiata de normal.

Fotolii rulante electrice – cum functioneaza?

Pentru inceput, persoanele interesante de fotolii rulante electrice trebuie sa stie ca modelele electrice functioneaza cu ajutorul a 2 motoare care au rolul de a alimenta rotile principale. Dispozitivele pot fi controlate foarte usor prin intermediul joystick-ului, ceea ce inseamna ca pot fi folosite atat de copii, cat si de adultii care nu au suficienta putere pentru a impinge singuri carucioarele clasice.

Tipologie

Pe site-ul Articole Ortopedice exista atat fotolii rulante de interior, modele pentru exterior, dar si carucioare pentru interior/exterior, astfel incat persoanele cu dizabilitati sa poata alege dispozitivele care li se potrivesc cel mai bine, in functie de activitatile pe care le desfasoara, dar si in functie de distantele pe care doresc sa le parcurga.

Dispozitivele din prima categorie pot fi folosite cu precadere in casa, acolo unde exista podele suficient de netede. Atunci cand greutatea este distribuita in mod inegabil, aceste carucioare pot fi, insa destul de instabile, motiv pentru care nu sunt recomandate pentru spatiile denivelate.

Cele mai citite articole

Mai apoi, fotoliile pentru exterior au fost concepute special pentru a fi folosite pe trotuare, acolo unde nu intotdeauna suprafata este una perfecta. Ele sunt mult mai rezistente si mai sigure, indiferent de dificultatile intalnite. Cat despre fotoliile pentru interior/exterior, acestea sunt universale, insa dezavantajul lor este ca inainte de a ajunge acasa, rotile trebuie mereu curatate.

Dimensiuni

Dimensiunile sunt si ele extrem de importante cand vine vorba despre fotoliile rulante. De exemplu, in cazul dispozitivelor care sunt folosite in interior, ele trebuie sa fie suficient de late pentru a oferi confort celor care le utilizeaza insa, in acelasi timp trebuie sa incapa pe usile din apartamente sau din casa.

Capacitatea suportata

Carucioarele rulante sunt impartite inclusiv din punct de vedere al greutatii suporate. Chiar daca majoritatea modelelor sunt realizate astfel incat sa suporte pana la 150 de kilograme, exista si carucioare care nu pot fi folosite de persoane care au mai mult de 100 de kg. In descrierea fiecarui dispozitiv trebuie neaparat sa fie mentionat si acest apect.

Cotiere si ajustabilitate

Nu in ultimul rand, inainte de a realiza o investitie intr-un fotoliu rulant, cumparatorii trebuie sa fie atenti si la cotiere, respectiv ajustabilitate. In functie de aceste elemente, persoanele cu dizabilitati se pot bucura de un nivel sporit de confort sau, dimpotriva, atunci cand cotierele sunt prea inguste ori nu pot fi ajustate in functie de inaltime.

Cele mai citite articole

Read Previous

Avantajele incalzirii pe baza de peleti din lemn

Read Next

Decorațiuni 2020 care dau unicitate nunții tale

Most Popular