stirile addsite logo

Cum să menții culoarea părului vibrantă în timpul verii

În această vară, accentul cade pe îngrijirea corectă și adecvată a părului. Chiar dacă vara reprezintă un sezon sinonim cu distracția la festival sau relaxarea pe plajă, fibra capilară are nevoie de un grad sporit de protecție împotriva efectelor nocive ale razelor UVA și UVB.

Cu alte cuvinte, îngrijirea părului se transformă dintr-un simplu moft în necesitate. Pentru a te bucura de o culoare vibrantă a părului vopsit, chiar și la temperaturi ridicate, alege formule special concepute pentru hidratarea tipului tău de păr, optează în favoarea produselor de colorare profesionale și ai grijă ca aplicarea protecției solare să devină un obicei zilnic în următoarele luni.

În ultima perioada, industria de beauty a susținut obiceiul sănătos de adoptare a unei rutine de îngrijire complexe prin numeroasele lansări de produse cosmetice axate spre prevenirea, repararea și regenerarea fibrei capilare. Prin urmare, iată câteva propuneri în ceea ce privește menținerea unui păr vopsit cu aspect sănătos, chiar și în timpul verii.

Alege produse profesionale pentru colorare

Colorarea podoabei capilare este un proces chimic, care modifică atât nuanța, cât și structura firului de păr. Prin urmare, ai nevoie de produse speciale pentru îngrijirea corespunzătoare a părului, cu scopul de a preveni deteriorarea fibrei capilare.

Indiferent că vrei să-ți împrospătezi culoarea acasă sau la un salon specializat, alege întotdeauna o vopsea par profesională. În primul rând, formula sa conține mai puțin amoniac, ceea ce o face mai blândă cu părul. Mai mult, anumite vopsele permanente folosesc tehnologii inovatoare sau conțin activi de îngrijire care protejează, repară și oferă o culoare uniformă firului de păr.

Respectă rutina de îngrijire

Rutina de îngrijire a părului se construiește în timp, deoarece nevoile firului de păr se modifică în mod constant. În funcție de schimbările climatice, factorii externi sau obișnuirea firului cu ingredientele active din compoziția produselor de îngrijire, trebuie să acorzi mereu atenție podoabei capilare.

Pentru că totul pornește de la o bază curată, alege șampoane dedicate tipului de păr. Spre exemplu, în cazul unui scalp gras, un produs îmbogățit cu aminoacizi poate diminua producția de sebum, în timp ce înlătură orice urmă de mizerie sau reziduuri.

Cele mai citite articole

Înainte de aplicarea balsamului ori a măștii intens hidratante pentru protecția culorii, tapotează cu delicatețe lungimea părului cu un prosop uscat din bumbac. Acesta va absorbi surplusul de apă, permițând produselor de îngrijire să acționeze la capacitate maximă. 

Chiar dacă timpul este un element prețios din viața noastră, dedică-i fibrei capilare câte zece minute din ziua ta. Ca alternativă, folosește balsamuri de tip leave-in, care oferă hrănirea necesară fără a îngreuna părul.

Folosește protecție solară pentru păr

Cu siguranță, vremea frumoasă din timpul verii ridică nivelul de serotonină resimțit în întregul organism. Mai mult, temperaturile în creștere parcă ne încurajează să luăm câte o pauză de la ritmul normal, pentru a vizita plaja și nisipul arzător.

Cu toate acestea, pe cât este de plăcut la vedere, pe atât este de distructiv soarele, atât cu pielea corpului, cât și cu firele de păr. Efectul nociv al razelor UVA și UVB pot grăbi procesul de decolorare, ceea ce înseamnă că șansele ca vârfurile să capete un aspect casant cresc.

Prin urmare, alege un produs cu protecție solară pentru păr. Indiferent că este vorba despre spray, ulei protector sau ulei hidratant, aplică o cantitate generoasă de produs pe părul uscat sau umed. 

În plus, nu uita de accesoriile ideale care te vor proteja în această vară. Înainte să pleci într-o nouă aventură, ia cu tine și pălăria de soare, obiect ce va ascunde șuvițele vopsite din calea soarelui arzător. 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Read Previous

Casinourile online: care sunt avantajele de care ar trebui să ții cont?

Read Next

Bucura-te de un ceas inteligent cu autonomie indelungata si functii multiple

Most Popular