stirile addsite logo

„Dansul energetic” de Ioan – o revelație prin mișcare, muzică și spiritualitate

„Dansul energetic” de Ioan – o revelație prin mișcare, muzică și spiritualitate

La editura Dharana a apărut o carte de spiritualitate mult-așteptată, semnată Ioan : “Dansul energetic”. Volumul de peste două sute de pagini ne transpune în lumea plină de semnificații a dezvoltării personale.

“Dansul energetic” de  Ioan explică în ce mod se naște o osmoză între sunetele muzicii, mișcările de dans și meditație. Colecția Academia Integrativă include Dansul energetic de Ioan și volumul ”Puterea Cunoașterii”, scrisă tot de maestrul Ioan. Numele simplu cu rezonanță biblică a autorului este încă un simbol de spiritualitate, cu trimitere la faimosul evanghelist și teolog care a transmis revelația Apocalipsei.

Ce este dansul energetic?

Dansul energetic exprimă o formă de căutare a spiritualității în planurile subtile ale existenței umane. Acțiunea acestui dans special se extinde dincolo de trupul fizic spre alcătuirea noastră spiritual și emoțională. În timpul dansului energetic, cele trei forme de exprimare (fizică, mentală și spirituală) conlucrează pentru vindecarea și menținerea sănătății și vitalității. Prin dansul energetic, îți poți modela planurile subtile încât să te conectezi direct la valorile spirituale benefice ale Universului.

Spiritualitatea umană a îmbinat mereu muzica alături de cunoaștere, iar dansul ca ritual a însemnat o apropiere de manifestările Universului și  urcarea pe treptele cunoașterii. În mod practic, dansul energetic înseamnă conectarea între viața reală și universul infinit. Împlinirea spirituală prin dans ne apropie de creație și ne indică drumul pentru elevare spirituală.

Dansul energetic înseamnă transformare și descătușarea imensului potențial pe care îl avem interior fiecare dintre noi. Exprimarea prin dans aduce frumusețe și echilibru. Ceea ce transmitem spiritual când dansăm ne lasă amprente nu doar sufletești dar ne ajută să ne însănătoșim corpul fizic. Dansul energetic  ne conectează la structurile de conștiință ale Universului.   Se întâmplă acest proces întrucât dansul energetic pune în armonie valorile umane cu valorile universului. Ca urmare a dansului energetic, corpul nostru fizic va tinde spre perfecțiune.

Cum pătrundem în universul dansului energetic?

Autorul structurează cartea în mai multe capitole. După ce ne prezintă primul contact cu dansul energetic și bazele teoretice ale acestuia, aflăm cum ne ajută dansul energetic în terapia bolilor cronice și cum ne putem eleva stările de conștiință prin dans energetic.

Dansul energetic ne ajută să ne reconectam la valorile tradiționale și la sursele primordiale de energie. Prin dezvoltare spirituală ajungem să cunoaștem esență noastră spirituală pentru a ne cultivă valori fundamentale: respectul de sine, loialitatea, generozitatea, iubirea față de semeni și recunoștința față de cei din jurul nostru.

Cele mai citite articole

Managementul dansului energetic

Valoarea timpului – cea mai mare bogăție pe care o primim la nașterea noastră – este recunoscută și apreciată de practicanții dansului energetic. Sufletul are nevoie de spațiu pentru a se elibera de poveri iar folosirea timpului în mod eficient ne îmbogățește viața.

În locul energiilor negative beneficiem prin dans energetic de forțele care guvernează puritatea și elevarea spirituală. Principiile de reducere a spațiului expus și dilatarea timpului sunt aplicate prin dans în diferite strategii de viață. Avem puterea de a influența modul în care ne raportăm la dificultăți și trebuie să înțelegem cum ne reglăm nivelul de energii menite să vindece și să ne înalțe spiritual.

Dansul energetic este menit să ne armonizeze modul de raportare la univers, să ne echilibreze trăirile și să aprofundam energiile benefice nouă.  Dansul energetic individual este așadar o practică de amplificare a energiilor dar poate fi utilizată și în combinație cu alte terapii spirituale.

Inițierea în dansul energetic și tipurile de dans sunt relatate detaliat de autor, pentru a ne explica modul practic în care putem să ne apropiem de această practică spirituală și să o includem în contextul vieții noastre aglomerate.

Rolul muzicii în dansul energetic

Efectele muzicii de înalta vibrație se alătură dansului energetic pentru a aduce o îmbunătățire a planului spiritual prin elevarea conștiinței. Beneficiile muzicii sunt deja bine-cunoscute iar dansul energetic pune în valoare calitatea și vibrația pozitivă a muzicii. Fiecare conștiința simte influența muzicii, dacă este combinată cu dansul și creează premisele unei schimbări pozitive la nivel sufletesc.

Concluzii

Cartea “Dansul energetic” de Ioan deschide fiecăruia poarta spre spiritualitate prin dans, prin muzică și apropierea de valorile Universului. Într-o lume instabilă, avem nevoie de iluminare sufletească și vindecare prin mișcare și muzică, iar cartea ne trasează calea spre acest obiectiv.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ghidul creditelor rapide. De ce, cand si cum sa le iei?

Read Next

Încălțămintea este unul dintre elementele principale în crearea unei imagini reușite

Most Popular