stirile addsite logo

De ce este important sa recurgi la un implant dentar?

Când ai unul sau mai mulți dinți lipsă, este posibil să suferi de o stimă de sine scăzută. Și mai rău, sănătatea bucală poate fi compromisă. Din fericire, datorită implanturilor dentare, există o soluție pentru lipsa dinților. Un număr tot mai mare de oameni descoperă beneficiile implanturilor dentare. Iată trei dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atât de importante, împreună cu câteva considerații și avertismente.  

Cele trei componente ale unui implant dentar

Simplu spus, implanturile dentare, care seamănă cu șuruburile sau cilindrii și sunt construite din titan de calitate medicală, înlocuiesc rădăcinile dinților lipsă.

Sunt proiectate pentru a se potrivi dinților naturali și sunt folosite ca bază robustă pentru dinții de înlocuire detașabili sau pentru dinții permanenți și fixi. Un implant dentar este format din trei părți de bază, care includ dispozitivul de fixare, bontul și proteza dentară.

Dispozitivul, devine încorporat și fuzionat cu maxilarul pacientului, este rădăcina artificială a implantului.

Bontul, este partea implantului care se află deasupra și la nivelul gingiei, asigură și susține o coroană, o proteză dentară, o punte sau un alt tip de lucru dentar care este plasat pe ea.

Proteza dentară se află deasupra bontului și funcționează ca un dinte propriu-zis. Poate fi rupt sau tăiat (pentru proteze) sau înșurubat sau cimentat (pentru poduri sau coroane).

Împiedică schimbarea dinților rămași

Când pierzi un dinte, se creează un spațiu, ceea ce duce la pierderea osoasă. Din cauza stresului normal și a presiunilor orale, dinții care rămân lângă goluri încep să se schimbe. Drept urmare, dinții drepți și sănătoși încep să se încline, devenind instabili.

Această problemă poate duce la pierderea osoasă suplimentară, precum și la pierderea mai multor dinți. Cu toate acestea, prin completarea golurilor cu implanturi dentare, aceste probleme pot fi prevenite.

Îți permite să mesteci mai bine mâncarea

Unul dintre principalele motive pentru care implanturile dentare sunt atât de esențiale este că-ți permit să mesteci alimentele în mod corespunzător. Gândește-te că mestecarea alimentelor în mod corect te ajută să digeri mai bine alimentele. Cu cât alimentele sunt mai bine digerate, cu atât nutrienții sunt absorbiți mai bine în corpul tău.

Cele mai citite articole

Când ai implant dentar, poți mesteca mâncarea în același mod ca și cum ai avea dinții obișnuiți. Odată ce ai implant dentar, poți mânca orice îți place, deoarece implanturile dentare sunt la fel ca dinții naturali.

 Îmbunătățește încrederea în sine

Pe lângă faptul că oferă beneficii pentru sănătate, implanturile dentare sunt, de asemenea, importante, deoarece îți pot oferi mai multă încredere în tine. Când îți lipsesc dinții, este ușor să te simți prost cu aspectul tău și să nu zâmbești. Dar, după ce ai primit un tratament cu implant dentar, poți începe să te simți bine legat de cum arăți.

În plus, implanturile dentare te pot ajuta la îmbunătățirea vorbirii. Spre deosebire de proteze care îți pot aluneca în gură și pot face să-ți încurci cuvintele sau să mormăi, implanturile dentare sunt sigure, deci nu-ți face griji că dinții îți vor aluneca. 

Considerații și avertismente

Confortul este un alt beneficiu al implanturilor dentare.

Implanturile dentare sunt extrem de eficiente, cu o rată de succes de 98%.  Ia în considerare modul în care rata de succes variază, în funcție de locația de pe maxilar în care sunt plasate implanturile.

Dacă acorzi implanturilor îngrijirea adecvată, acestea pot dura o viață întreagă. Îngrijirea implanturilor este la fel ca îngrijirea dinților naturali, deoarece include periaj, folosirea aței dentare, efectuarea curățărilor dentare de rutină și controale programate. Medicul dentist îți poate sugera sfaturi suplimentare de curățare la domiciliu pentru menținerea sănătății dinților.

Pentru a fi candidat la un tratament implantar, trebuie să ai o cantitate adecvată de os pentru susținerea implantului și să ai gingii sănătoase.

Fumătorii ar trebui să renunțe la fumat cu o săptămână înainte de o procedură de implant dentar într-o zi. Mai mult decât atât, nu ar trebui să fumeze până la două luni după ce a fost plasat un implant.

Deși implanturile dentare nu afectează dinții limitați, este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală ulterioară după ce ai primit un implant. Această intervenție se face pentru a te asigura că implantul rămâne la locul său în maxilar. Întreabă-ți medicul dentist despre avantajele și dezavantajele referitoare la această alegere de tratament.

Cele mai citite articole

Read Previous

Tratamente moderne pentru bolile de inimă. Ce alternative există la operația pe cord deschis?

Read Next

Poti sa muti ca un profesionist? Dar cu un profesionist? 6 sfaturi pentru o mutare organizata

Most Popular