stirile addsite logo

Din ce e format pretul balustradelor din sticla securizata?

Din ce e format pretul balustradelor din sticla securizata?

Conform normelor europene in vigoare orice fel de scara inalta dintr-o cladire trebuie sa aiba balustrade de protectie impotriva caderii in gol. Balustradele pot avea atat rol de protectie, cat si de design, pot aduce un plus de eleganta si de rafinament decorului interior. Materialele din care sunt realizate balustradele sunt diverse, pot fi din lemn, din sticla securizata, din metal.

Cele mai interesante si mai sigure sunt cele din sticla securizata, laminata, usor de montat si de intretinut, cu rezistenta mare la vant, la zgarieturi sau la socuri. In cazul in care se intampla ca sticla sa se sparga aceasta nu va rani persoanele aflate in apropiere si se va putea inlocui destul de rapid cand situatia o cere.

Preturile pentru balustrade nu sunt foarte mari, depinde mult de structura lor, de materialele folosite pe langa sticla, de tipul de sticla si de tratarea acesteia, de obtinerea ei, de procesele implicate.

Cele mai citite articole

Ca sa ajungi sa cumperi o balustrada sticla pret bun trebuie mai intai sa gasesti firma care e dispusa sa realizeze un proiect bazat pe sticla securizata. In functie de ea si de tehnologiile folosite se va stabili si pretul lucrarilor. In general, in pretul balustradelor din sticla securizata intra mai multe elemente. Manopera e pe primul loc, cineva se va ocupa de montarea lor, de fixare, de verificare.

Dupa manopera mai avem costurile de productie, echipamentele folosite sunt sofisticate, avem nevoie de procese complexe, creste si pretul. Pe langa un cost de productie avem costurile care depind de profil si de tipul de prindere.

Una e o prindere simpla, alta este o prindere complicata in mai multe puncte, pe diverse suprafete. Depinde mult si de tipul balustradelor, daca avem o balustrada sticla pret bun curbata sau una structurala pretul va creste pentru ca se va produce ceva mai greu si montarea e mai dificila.

Pretul e influentat si de materialele folosite la montare, de adezivi, de substantele speciale pentru prindere, de elementele de prindere, dar si dificultatea prinderilor, de tot ce se foloseste in plus fata de ceea ce s-a estimat initial. Si sticla cu tratamente speciale poate sa creasca pretul final, sticla in general are nevoie de un anumit tip de tratare pentru a fi asa de rezistenta si a putea fi pusa in opera cat mai usor.

Cele mai citite articole

Read Previous

Documentele importante pot fi protejate in mai multe moduri

Read Next

Plafonierele pentru bucatarie iti vor oferi un iluminat optimizat pentru o atmosfera placuta in timpul gatitului

Most Popular