stirile addsite logo

Dotarea unui cabinet stomatologic. Echipamente si consumabile necesare

Daca in prezent esti intr-un proces de modernizare sau de extindere a unui cabinet stomatologic existent, atentia ar trebui sa cada asupra echipamentului medical potrivit. Este important sa tii cont de faptul ca instrumentele stomatologice pentru cabinet joaca in mare parte un rol utilitar. Vei avea nevoie de spatii pentru depozitarea dispozitivelor medicale, sisteme de sterilizare a echipamentelor si instrumente de baza pe care le vei folosi pentru procedurile standard de zi cu zi.

Urmatoarea lista include toate echipamentele si consumabilele necesare pentru un cabinet stomatologic.

Scaune

Scaunele pentru pacienti sunt coloana vertebrala a oricarui cabinet stomatologic. De obicei, iti doresti un scaun confortabil atat pentru tine, cat si pentru pacient. Ca sa filtrezi mai usor optiunile de scaune, gandeste-te la cateva aspecte importante. De exemplu, un scaun cu spatar subtire iti va permite mai multa manevrabilitate, in timp ce tapiteria inlocuibila poate prelungi durata de viata a scaunului.

Cabinete

Aici vei stoca toate consumabilele si dispozitivele mici de care ai nevoie pentru a mentine cabinetul stomatologic functional si eficient. In sala de lucru, este important sa ai dulapuri pentru stocarea articolelor suplimentare, cum ar fi manusi sterile si tifon. Alege cabinete sau dulapuri simple care sunt usor de deschis, inchis si de curatat.

Sisteme de iluminat

In sala de lucru vei avea nevoie de lumini dentare speciale focalizate – iluminatul cu halogen si/sau LED tind sa functioneze foarte bine – pentru a vedea in interiorul gurii unui pacient. De asemenea, vei avea nevoie de un sistem de iluminat puternic si eficient energetic pentru iluminarea generala a salii.

Lumina calda si slaba tinde sa functioneze mai bine pentru salile de asteptare si zona de receptie, iar lumina naturala poate juca un rol important in a face cabinetul stomatologic sa se simta deschis, aerisit si confortabil.

Echipamente cu raze X

Cele mai citite articole

Cabinetele stomatologice moderne utilizeaza tehnologia digitala cu raze X pentru a partaja si stoca imaginile evaluate cu pacientii lor. Printre echipamentele cu raze X pe care vei dori sa le incluzi in cabinetul tau sunt: 

  • senzori intraorali cu raze X;
  • raze X panoramice digitale;
  • sisteme de raze X cu placi de fosfor;
  • software de imagistica digitala care serveste ca un hub de management pentru organizarea fisierelor digitale.

Echipamente de sterilizare

Acestea sunt esentiale pentru prevenirea contaminarii incrucisate in sala de lucru a cabinetului. Una dintre cele mai importante piese din echipamentul de sterilizare este o autoclava. Autoclava utilizeaza abur sub presiune sau caldura uscata pentru a steriliza instrumentele de baza pentru procedurile zilnice.

Unele autoclave pot pastra, de asemenea, o evidenta a regimului de control al infectiilor. Aceasta poate fi o caracteristica la indemana care castiga increderea clientilor.

Pe langa autoclave, este crucial sa stochezi produse dezinfectante de inalta calitate, materiale de curatare generala si – ca intotdeauna – sapun. Alege unul dintre dozatoarele sau dispenserele de sapun lichid pentru dotarea eficienta a cabinetului tau stomatologic!

Echipamente utilitare

Echipamentele utilitare vor mentine practica dentara sa functioneze fara probleme, eficientizand presiunea aerului, aburul de sterilizare si alte functii utile pentru procedurile zilnice din cabinet. Echipamentele utilitare pot include: compresoare dentare lubrifiate, separatoare, aspiratoare si sisteme de control al utilitatilor, printre alte echipamente.

Consumabile

Personalul trebuie sa poarte fiecare cate un echipament individual de protectie atunci cand se efectueaza orice procedura in cabinetul stomatologic – in special in cazul in care exista riscul de pulverizare sau stropire. In plus fata de mastile chirurgicale si manusile din nitril, ar trebui sa ai la indemana si scuturi de protectie pentru zona ochilor.

Dar toate acestea le gasesti rapid pe www.igienaphs.ro!

Cele mai citite articole

Read Previous

TOP 4 lucruri pe care orice mămică ar trebui să le aibă înainte să nască

Read Next

Vrei o garderobă perfectă de toamnă? Iată de ce ai nevoie!

Most Popular