stirile addsite logo

Emily in Paris se filmează lângă Colosseumul din Roma

Emily in Paris este unul dintre cele mai în vogă seriale de pe Netflix, iar detalii despre sezonul cu numărul 4 au ieșit la iveală. 

Acțiunea se va muta pentru câteva episoade din Paris în capitala Italiei, Roma. Emily in Paris prezintă, pe lângă viața unei americance în capitala Franței și dificultățile pe care le are pentru a se adapta la o nouă cultură, și locuri idilice din acest oraș.

Scenariul se repetă și în sezonul 4, în care echipa de producție a decis ca anumite episoade să se petreacă în Italia. Iar locurile idilice sunt și ele prezente. Desigur, nu putea lipsi Colosseumul din Roma, un adevărat simbol al orașului.

Chiar actrița Lily Collins, care o interpretează pe Emily Cooper, a dezvăluit aceste detalii pe Instagram, unde a publicat câteva poze lângă Colosseum, în care se aflau și membrii echipei de filmare.

Interesant este că în sezonul cu numărul 4 va apărea și soția președintelui Franței, Brigitte Macron. Ea va purta o rochie de culoare neagră și va apărea pe străzile din Paris.

Emily in Paris a avut un sezon colosal încă de la apariția pe platforma Netflix, iar în prima lună a fost urmărit de peste 58 de milioane de oameni din toată lumea.

Colosseumul, prezent și în alte filme, seriale și jocuri

Cele mai citite articole

Nu este surprinzător că echipa de producție a ales Colosseumul din Roma ca scenă de filmare pentru sezonul 4 din Emily in Paris. În ultimii ani, principalul obiectiv turistic din Roma a putut fi văzut și în alte producții precum Spectre, The Amazing Race, The Fall, Jumper, Roman Holiday, The Way of the Dragon și așa mai departe.

Dincolo de asta, Colosseumul este o prezență constantă și în jocuri video. Cele mai cunoscute titluri sunt Assassin’s Creed: Origins, Expeditions: Rome și The Forgotten City. Construcția impresionantă nu a fost ignorată nici de dezvoltatorii de jocuri de online casino. Colosseumul este un simbol în slotul Around the World, o creație a companiei Endorphina. Pe lângă Colosseum, în acest joc de pacanele pot fi văzute și alte obiective turistice impresionante ca Piramidele din Giza și Marele Zid Chinezesc.

Interesul oamenilor pentru Colosseum crește pe zi ce trece

 În vara anului 2023 a fost doborât recordul de bilete de intrare. Nu mai puțin de 2.2 milioane de bilete au fost vândute la Colosseum, astfel că recordul stabilit în 2019 (1.9 milioane de bilete) a căzut. Cel mai mare aflux de vizitatori la Colosseum este vara, când peste 25 de mii de oameni îl vizitează.

Colosseumul a fost construit începând cu anul 72 după Hristos. În vremurile de glorie, peste 65 de mii de oameni veneau în Colosseum pentru a vedea întreceri de gladiatori, piese de teatru, spectacole publice ori întreceri sportive. Din cauza intemperiilor vremii, în prezent numai o treime din Colosseum mai este în picioare. 

În ultimii ani au fost făcute numeroase demersuri pentru a păstra construcția într-o stare cât mai bună, având în vedere că este considerată o minune a lumii antice. De fapt, unele zone sunt încă închise, tocmai pentru că se află în proces de restaurare.

În prezent, Colosseumul poate primi până la 3.000 de vizitatori simultan. Prețul unui bilet pentru un adult în mai 2024 este de 18 euro de persoană. Cei care doresc un tur ghidat trebuie să plătească în jur de 40 de euro. Biletele pot fi cumpărate atât de pe Internet cât și de la casa de bilete de la locație, cu mențiunea că se formează cozi mari.

Sursa foto canva.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Principalele 8 surse de murdărie de la locul de munca

Read Next

Trucuri pentru o casă verde: Cum să reduci amprenta ecologică în propria locuință

Most Popular