La modul general, economisirea este cheia potrivita pentru a strange bani luna de luna, utilizata de oamenii chibzuiti, carora nu le place sa faca cheltuieli de dragul de a le face. Cand aceasta cheie este o unealta apreciata si folosita de oamenii care au datorii, reusesc sa le plateasca fara a intampina probleme.
Economisirea este mai mult decat o practica financiara
Economisirea este un proces in sine care aduce beneficii semnificative celor care il practica, cu atat mai mult daca au datorii pe care trebuie sa le achite. Acest proces este sustinut si analizat de specialisti, care il recomanda ca obiectiv tinta pentru gestionarea eficienta a finantelor.
Pe de alta parte, exista chiar si oameni fara pregatire financiara care, prin modul in care reusesc sa isi gestioneze banii si sa economiseasca, stapanesc atat de bine managementul propriilor finante, incat, din propriul exemplu ar putea sa le dea lectii si altora;chiar ar putea sa scrie un ghid util de economisire – sau, de ce nu, un ghid pentru a scapa de datorii.
Cele mai citite articole
Bineinteles ca multi nu constientizeaza cat de important este sa stapaneasca acest atribut important, singurul scop pe care il au fiind acela de a strange bani luna de luna. Practic, fac mai mult de atat. Se responsabilizeaza si gestioneaza o practica prin care isi fac viata mai usoara.
Plecand de la aceasta idee care, aplicata fiind, va duce la stergerea datoriilor, agentii de la KRUK Romania SRL, nu doar ca o sustin, dar ofera si sfaturi prin care poate fi transpusa in realitate, in viata de zi cu zi.
Cum economisesti inteligent pentru a scapa de datorii
Compania KRUK, prezenta online inclusiv pe retelele de socializare, pentru a fi mai aproape de oamenii cu datorii, ofera inclusiv sfaturi pentru economisire.
- potrivit KRUK, primul pas pentru a economisi consta in constientizarea cheltuielilor. Prin urmare, este necesar sa se tina evidenta tuturor cheltuielilor – asta inseamna ca pe o lista sau intr-o aplicatie dedicata gestionarii bugetului sa se treaca fiecare cafea, obiectele de uz casnic si chiar bacsisul, platite intr-o luna;
- stabilirea unui buget pentru economii este al doilea pas important in acest proces. Acesta deriva din primul. Practic, stiindu-se clar suma de bani cheltuita intr-o luna, cheltuielile inregistrate pot fi organizate intr-un buget realizabil. Se iau in calcul inclusiv cheltuielile care apar in mod regulat, dar nu in fiecare luna, cum ar fi intretinerea masinii;
- identificarea unor modalitati prin care sa se reduca cheltuielile lunare fixe este un avantaj considerabil pentru economisire. Abonamentele TV, Internet sau la telefon, pot fi reduse, de exemplu;
- stabilirea unor obiective pentru economii determina atentia mai mare la cheltuielile care se fac. Obiectivele economisirii pot fi intre cele mai diverse: o vacanta, educatia copilului, o masina etc. Economiile de azi pot fi foarte utile intr-o zi de maine mai mult sau mai putin indepartata, in momentul pensionarii;
- verificarea progresului de economisire in fiecare luna nu numai ca asigura respectarea planului personal de economii, dar va ajuta si la identificarea si remedierea rapida a problemelor financiare.