stirile addsite logo

Importanta prezentei unui coordonator SSM si atributiile sale

Firmele care activeaza in sectoare de activitate unde se desfasoara munca in conditii relativ periculoase, care implica niste riscuri asumate au nevoie de un coordonator ssm. In spatele acestei denumiri se afla un specialist care coordoneaza tot ce tine de securitate si sanatate in toate fazele unui proiect, ed la studiu pana la executarea lucrarilor.

Responsabilitatile coordonatorului SSM sunt diverse, informeaza despre factorii de proiectare, monitorizeaza riscuri, redacteaza planul de securitate si sanatate si registrul de coordonare, revizuie in permanenta planul cu toate fazele de constructie, stabileste toate masurile de securitate si sanatate de pe santier. Este obligatoriu ca managementul companiilor din constructii, de exemplu, sa aiba angajat un coordonator ssm pentru a preveni mai usor orice accidente de munca, cu urmari atat pentru angajati, cat si pentru angajator.

Cand a inceput faza de executie a proiectul coordonatorul SSM va avea grija ca managerul de proiect sa aiba intocmita declaratia prelabila si sa o comunice la ITM cu 30 de zile inainte sa inceapa efectiv lucrarile in punctele cheie ale proiectului.

Cele mai citite articole

Experienta este esentiala atunci cand vrem sa angajam coordonatori SSM, 10 ani de experienta vor fi suficienti, sub cinci ani nu se discuta. Formarea specifica, studiile de specialitate, studiile superioare sunt iarasi obligatorii. E important de retinut ca lipsa unui astfel de specialist atrage imediat penalizari, amenzi, asta pentru ca exista riscul sa se produca accidente de munca cu urmari nedorite.

Coordonatorii SSM buni sunt destul de dificil de gasit, in general avem nevoie de specializate care ii pot oferi si in care putem avea incredere.

Coordonatorul SSM va evalua riscurile de accidentare in functie de activitatea afisata, pe fiecare post de munca din companie, va raporta performantele SSM, toate accidentele de munca intamplate vor fi cercetate cu atentie si se vor genera raportari. In acest fel orice activitate desfasurata pe santier va fi monitorizata indeaproape si oamenii vor sti exact ce au de facut pentru a evita accidentarile si problemele grave aparute pe santier.

Cele mai citite articole

Read Previous

Plafonierele pentru bucatarie iti vor oferi un iluminat optimizat pentru o atmosfera placuta in timpul gatitului

Read Next

Cum gasim un notar bun in Bucuresti si cum ar trebui sa fie?

Most Popular