stirile addsite logo

Iti iubesti masina? Iata cum este recomandat sa ai grija de ea in sezonul rece!

Oricat de mult am indragi iarna in ansamblul ei, trebuie sa admitem faptul ca acest lucru dispare aproape complet atunci cand ne aflam in postura de soferi. Drumurile alunecoase, stratul de zapada de pe acestea si temepraturile scazute sunt doar cateva dintre cele mai comune scenarii mai putin placute ale sezonului rece. Fiecare dintre aceste situatii pot da de furca conducatorilor auto, in special celor care nu s-au pregatit asa cum se cuvine pentru provocarile deja mult prea bine stiute ale iernii. Masinile sunt investitii pe care in general le facem pe termen mediu sau lung, motiv pentru care este absolut firesc sa ne dorim sa le ingrijim in mod corespunzator. 

Provocarile sezonului rece poate afecta semnificativ parametrii de functionare a unor componente auto, de aceea este absolut esential sa te asiguri ca totul functioneaza perfect, de la nelipsitii rulmenti, pana la cele mai complexe componente ale masinii. Iata asadar cateva lucruri carora este recomandat sa le acorzi o atentie mai deosebita in aceasta perioada a anului! 

Bateria auto

Daca exista o componenta auto vulnerabila in sezonul rece, aceea este cu certitudine bateria. Daca in sezonul cald, aceasta functioneaza in general in parametri optimi, temperaturile scazute din timpul iernii pot afecta semnificativ modul in care bateria auto functioneaza. Acesta este motivul pentru care multi soferi investesc intr-un redresor auto, astfel incat sa restabileasca functionalitatea bateriei atunci cand situatia impune acest lucru. In sezonul rece, este recomandat sa feresti pe cat posibil masina de inghet (ideal ar fi sa o parchezi mereu in garaj), sa verific constant starea bateriei si chiar sa o inlocuiesti atunci cand semnele de epuizare sunt clare. 

Anvelopele 

Cele mai citite articole

Dat fiind faptul ca vorbim despre sezonul rece, anvelopele ar trebui de asemenea sa beneficieze de un plus de atentie din partea soferilor. Echiparea masinii cu anvelope de iarna de calitate reprezinta un lucru absolut esential. De ce? Pentru ca in fond, sunt unica suprafata de contact a masinii cu carosabilul, astfel ca daca exista neregularitati la nivelul acestora, in mod sigur acest lucru va fi resimtit la nivel de performante. Mai mult decat atat, circuland cu un set de anvelope uzat, risti sa iti pui chiar si viata intr-un real pericol. Asadar, este mai mult decat recomandat ca inainte de sosirea sezonului rece, sa verifici cu atentie starea anvelopelor, urmand ca mai apoi sa echipezi masina cu acestea. 

Placutele de frana 

Placutele si discurile de frana sunt componente auto cu o importanta incontestabila, motiv pentru care verificarea starii de functionare a acestora, ar trebui sa se faca in mod constant. Dat fiind faptul ca sunt supuse uzurii in mod constant, durata de viata a acestora este in general mai scurta decat in cazul altor componente. Din acest motiv, este recomandat placutele de frana sa fie verificate atentin mod constant, pentru a nu exista nereguli la acest nivel. 

Stilul de condus

Nu in ultimul rand, este recomandat sa se adapteze si stilul de condus la conditiile de mediu din timpul iernii. Franarea brusca, viteza excesiva sau virajele bruste sunt doar cateva exemple de comportamente ce iti pot pune viata ta si a altor participanti la trafic, intr-un real pericol. Mai mult decat atat, un stil de condus agresiv va duce si la o uzura prematura a multiple componente ale masinii. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt avantajele turismului dentar si de ce a devenit atat de popular?

Read Next

Ce avantaje prezinta implantul dentar spre deosebire de clasica punte dentara?

Most Popular