stirile addsite logo

Lichior: o călătorie printre cele mai renumite 5 lichioruri din Franța

Lichiorul este o tradiție bine înrădăcinată în Franța care, de-a lungul timpului, a atins o calitate înaltă

Unele dintre lichiorurile franțuzești reprezintă un element de mândrie și notorietate în fiecare parte a lumii. Băuturile spirtoase produse în anumite regiuni franceze sunt pline de istorie și semnificații. Recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune băuturi din lume, reputația lor derivă dintr-o tradiție străveche de hărnicie și pricepere a omului. Pasiunea minuțioasă investită în lichiorurile franțuzești face ca astăzi să fie apreciate la nivel mondial.

Cele mai citite articole

Pentru a încheia o seară în cel mai bun mod posibil, lichiorurile franțuzești sunt o alegere care trebuie luată în calcul. Iată care sunt cele mai renumite 5 lichioruri din Franța:

  1. Cointreau. Cointreau este cel mai bun lichior franțuzesc la nivel mondial. Are în portofoliu numeroase premii internaționale și o istorie de peste 170 de ani. Rețeta și procedeul de distilare revoluționar care au permis producerea acestui lichior triplu sec au rămas complet neschimbate până în prezent. Cointreau este un lichior pe bază de coajă de portocală dulce și amară și este creat de compania Angers. Cei care au inițiat această băutură spirtoasă sunt frații Adolphe și Édouard-Jean Cointreau. La începutul secolului al XX-lea, exportat în întreaga lume, Cointreau era prezentat în sticle pătrate inconfundabile de culoarea chihlimbarului. Astăzi, sticlele sunt neschimbate și au același logo original, cu denumirea Cointreau inserată pe o panglică îndoită. Trebuie neapărat să-l încerci!
  2. Grand Marnier – rafinament și prestigiu. Unul dintre cele mai prestigioase și renumite lichioruri franțuzești din lume este Grand Marnier. A fost creat în 1880, în Neauphle-le-Château de Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle. Este un amestec de coniacuri în vârstă, atent selectate și combinate cu portocale amare Citrus Bigaradia, un soi exotic prețios. Datorită ștampilei de ceară de pe sticle, Grand Marnier oferă o imagine clasică, grandioasă, ca în vremurile în care ștampilele pe ceară reprezentau semnăturile caselor regale. Mirosul este savuros, cu note de flori de portocal și arome dulci de caramel.
  3. Lichiorurile Bols. Conform tradiției, lichiorurile Bols s-au născut în 1605, când călugării din Charterhouse, de la Vauvert, din Paris (care se afla pe locul actualului Jardin du Luxembourg) au primit un misterios manuscris cu rețeta unui elixir grandios. Rețetă era foarte complexă. Câteva luni mai târziu, a fost elaborată de călugărul-farmacist al mănăstirii, Jérôme Maubec. În 1737, mănăstirea a început să producă și să vândă acel elixir, același elixir care a ajuns astăzi sub numele de Bols, format din 130 de plante înmuiate în alcool, pe baza unei rețete originale din 1605. 
  4. Henri Bardouin Pastis. Un lichior complex și elegant, Henri Bardouin Pastis nu este orice băutură spirtoasă cu aromă de anason. Secretul său constă în amestecul perfect de peste 65 de plante și condimente care au fost culese, macerate, distilate și aduse la perfecțiune. Henri Bardouin Pastis este realizat manual și astăzi. Ingredientele selectate pentru a crea lichiorul Henri Bardouin Pastis provin din toate colțurile lumii: anason din China; lemn dulce din Turcia; boabe de grâu din regiunea Marile Lacuri; Fasole tonka din Guyana, cardamom din Oceanul Indian … și lista continuă.
  5. Marie Brizard Watermelon. Lichiorul de pepene verde Marie Brizard este inspirat de Maison Marie Brizard încă din 1755. Maison Marie Brizard, care își servea lichiorurile la curtea regelui Ludovic al XV-lea, împărtășește și astăzi creațiile sale savuroase în întreaga lume de aproape. Acest lichior aparține patrimoniului Franței și face parte din cercul foarte restrâns al celor mai vechi companii franceze. Lichiorul de pepene verde Marie Brizard se caracterizează prin notele dulci și proaspete de pepene verde și este foarte concentrat. Oferă o experiență gustativă unică și, ca să te convingi singur, încearcă-l!

Prin urmare, tradiția franceză este capabilă să uimească nu numai când vine vorba de vinuri, dat fiind că băuturile spirtoase au origini foarte vechi și un rafinament unic.

Cele mai citite articole

Read Previous

Crema antirid & fond de ten: îmbină rutina de îngrijire cu cea de machiaj!

Read Next

Tot ce trebuie să știi despre pompele de căldură

Most Popular