stirile addsite logo

Liverpool vrea Europa League! Motivele din spatele ambiției lui Jurgen Klopp

Liverpool este una dintre cele mai importante echipe ale Angliei, dar și un adevărat colos pe plan european. “Cormoranii“ au fost o prezență constantă în fazele finale ale UEFA Champions League în ultimii ani, însă performanțele slabe din sezonul anterior nu le-au permis să se califice în actuala ediție a celei mai importante competiții continentale.

Drept urmare, managerul german Jurgen Klopp este nevoit să își conducă echipa în Europa League, acolo unde Liverpool este deja aproape sigură de calificarea din grupe. Pentru neamț, câștigarea Europa League are și o importantă miză de orgoliu, deoarece el a reușit, de-a lungul carierei, câteva contraperformanțe dureroase, pe plan european.

De ce vrea Jurgen Klopp neapărat Europa League

Echipa de pe Merseyside este considerată de către bookmakeri drept principala favorită la câștigarea Europa League, cu o cotă de 4,00. Dacă ești fan Liverpool și urmărești fiecare meci al echipei tale preferate, poți să pui pariuri live online pe fotbal de fiecare dată când Salah, Jota și compania au de disputat o partidă! Iată ce îl mână în luptă pe Klopp, în Europa League!

Jurgen Klopp a pierdut finala Europa League cu Liverpool

În 2016, Liverpool ajungea până în finala Europa League, cu Klopp pe banca tehnică. Echipa din Anglia dădea piept cu FC Sevilla, pe stadionul St Jakob-Park, din Elveția, dar era învinsă cu 3-1, după ce deschidea scorul. A fost singura finală de Europa League în care Jurgen Klopp a fost antrenorul lui Liverpool, astfel că palmaresul său în ultimul act al acestei competiții este unul negativ. 

Klopp este considerat a fi unul dintre cei mai mari manageri din istoria lui Liverpool, ceea ce face ca lipsa trofeului european din palmaresul său să fie o sursă importantă de dezamăgire pentru neamț, dar și un motivator puternic.

Cele mai citite articole

Managerul neamț nu a câștigat niciodată Europa League

Antrenorul lui Liverpool a eșuat să câștige Europa League nu doar ca manager al lui Liverpool, ci și în precedentele sale experiențe ca manager. Klopp nu a câștigat cea de-a doua competiție europeană, ca importanță, nici când le-a antrenat pe Dortmund sau Mainz. Așadar, el vrea să își completeze palmaresul general, nu doar pe cel deținut ca antrenor pe Anfield Road.


În afara trofeului Europa League, germanul a câștigat toate trofeele posibile cu Liverpool, inclusiv Premier League, FA Cup, Cupa Ligii, UEFA Champions League, Campionatul Mondial al Cluburilor și Supercupa Europei. 

Klopp a pierdut 4 din 5 finale europene

O altă nereușită personală a germanului este pierderea a 4 din 5 finale europene pe care le-a jucat, ca antrenor. El a pierdut finala UEFA Champions League cu Dortmund, în 2013, după ce a fost învins de Bayern Munchen. Apoi, a pierdut finala Europa League în 2016 și două finale de UCL, ca manager al lui Liverpool. Singura finală câștigată este cea a Ligii Campionilor, din 2019. Klopp speră să joace o nouă finală, în acest sezon, pe care să o și câștige.

În concluzie, Liverpool are toate motivele să lupte pentru trofeul Europa League, mai ales din perspectiva managerului Jurgen Klopp. “Cormoranii“ trebuie să lupte pentru a-și asigura prezența în Liga Campionilor, iar câștigarea acestei competiții este cea mai simplă modalitate. Pariază și tu pe ei, dar nu uita să verifici modificarea cotelor, care poate să apară oricând!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Vasile Voiculescu – biografie și cele mai importante opere

Read Next

Colesterol mărit: sfaturi și recomandări

Most Popular