stirile addsite logo

Lucruri de verificat inainte de achizitionarea unui telefon second hand

Din ce in ce mai multe persoane se lasa tentate de telefoanele second hand. Insa sunt telefoanele second hand o afacere buna? Cum ar trebui sa le alegem pe cele mai potrivite? Iata cateva lucruri de verificat inainte de achizitionarea unui telefon second hand.

Cumpararea unui telefon second hand este, mai mult ca niciodata o alegere inteleapta. Constructorii de smartphone-uri propun aparate din ce in ce mai fiabile. In ziua de azi se gasesc pe piata telefoane intr-o stare perfecta, ca noi, dispunand de caracteristici tehnice avansate. Astfel, persoanele interesate de telefoane Huawei second hand trebuie sa tina cont de lucrurile enumerate mai jos.

Atentie la modelele contrafacute

La fel ca in cazul unui smartphone nou, trebuie sa se verifice cu atentie modelul dorit. Conform unui studiu, aproximativ 20% din telefoanele vandute in lume sunt contrafacute. Unele din aceste modele risca sa se regaseasca intr-o buna zi pe piata telefoanelor second hand.

Verificarea starii componentelor interne

Verificarea carcasei exterioare a smartphone-ului este un lucru important, dar asigurarea de faptul ca toate componentele externe (GPS, senzori, ecran, Wi-Fi, Bluetooth etc.) functioneaza corect este o sarcina mult mai complicata. In 10 minute, este foarte dificil sa faceti un tur complet si detaliat al tuturor functiilor unui smartphone.

Cele mai citite articole

Din fericire, exista unele aplicatii care permit testarea completa a diferitilor senzori ai unui dispozitiv mobil.

Bateria

Fara baterie, nu exista smartphone. Aceasta propozitie poate parea stupida, dar este important sa o retineti. Intr-adevar, foarte putini cumparatori se obosesc sa verifice acest element foarte important.

In general, o baterie este capabila sa reziste la 800 de cicluri de incarcare. Cu toate acestea, conform unui studiu realizat in urma cu cativa ani, unele baterii incep sa dea semne de slabiciune dupa mai putin de 300 de cicluri de descarcare completa. Cu ajutorul unui cod, se poate afla cu usurinta starea bateriei.

Verificarea daca telefonul este sau nu deblocat

Numeroase sunt telefoanele blocate la un singur operator. Acest lucru se poate testa cu o cartela SIM, alta decat cea a vanzatorului. Daca nu se poate scoate cartela, exista coduri secrete care permit aflarea starii telefonului. Acestea difera in functie de marca de smartphone.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce este mai avantajos sa se apeleze la inchiriere spatiu birou?

Read Next

Leasingul operațional: soluția eficientă pentru achiziționarea de echipamente și mașini

Most Popular