stirile addsite logo

Progresul tehnologic nu sta pe loc – utilaje agricole

Progresul tehnologic nu sta pe loc – utilaje agricole

Un numar mare de diferite mijloace tehnice sunt disponibile in arsenalul agriculturii moderne. Cu ajutorul lor, procesele tehnologice individuale pot fi automatizate, iar productivitatea muncii este in crestere. Utilajele agricole includ un numar mare de dispozitive. Pot fi utilaje agricole de prelucrare a solului dupa recoltare, fertilizare, irigare si udare, insamantare, tratament inainte de insamantare. 

Avand in vedere ca piesele de schimb pentru utilaje agricole importate au devenit nu mai putin accesibile decat piesele pentru modelele autohtone, poti achizitiona dispozitive din orice tara. Nu exista probleme cu repararea marcilor cunoscute si comune. 

In acelasi timp, utilajele agricole importate sunt considerate mai preferabile, deoarece fac posibila reducerea semnificativa a costurilor produselor fabricate, reducerea la minimum a utilizarii fortei de munca manuale si cresterea productivitatii. In agricultura, sunt utilizate in mod activ diferite modele, dar, in acelasi timp, exista reprezentanti principali in fiecare categorie. 

Mai multe functii importante, de exemplu, pot fi indeplinite de o combina de recoltat. Un astfel de utilaj agricol este capabil sa inlocuiasca treieratoarele, recoltatoarele etc. Culturile agricole dupa prelucrarea cu o combina moderna, la iesire sunt curatate. Puterea echipamentului trebuie selectata cu atentie, deoarece, cu cat este mai mare, cu atat poti procesa o suprafata mai mare a campului.

Utilaje agricole de treierat si pulverizat

Utilajele de treierat cereale sunt modele avansate, astfel incat nu se strica rapid. Din cabina utilajului agricol poti regla si observa progresul recoltarii. In intuneric, munca poate continua datorita prezentei unor sisteme puternice de iluminat. 

Cele mai citite articole

Tractoarele sunt, de asemenea, indispensabile in agricultura. Pot fi echipate cu senile sau roti. Totul depinde de sarcina la indemana. Inlocuirea atasamentelor este de obicei usoara si rapida. Mecanismele pot fi adaptate la diferite tipuri de lucrari agricole fara probleme. Exista mai multe optiuni pentru utilaje agricole de pulverizat pe piata. 

Pot fi remorcate, montate sau autopropulsate. Intregul sezon de vegetatie poate fi tratat folosind pulverizatoare universale. Substantele chimice nocive nu pot intra in cabina operatorului, astfel ca acesta este protejat de o posibila expunere.

Utilaje agricole de recoltat

Toate recoltatoarele sunt impartite conditionat in mai multe categorii mari:

Utilaje de recoltat remorcate – sunt protejate in mod fiabil de deformari.

Capturile montate sunt potrivite pentru lucrul in doua faze, adica nu doar cosirea plantelor, ci si asezarea lor in randuri. In configuratia standard a unor astfel de modele exista o bobina pe care se afla dintii greblei, precum si o fereastra de ejectare.

Headers autopropulsate – au aceleasi functii ca si header-urile montate, dar iti permit sa dublezi randurile (mai ales daca sezonul s-a dovedit a fi slab). Astfel de modele sunt universale si sunt potrivite pentru lucrul cu diverse plante agricole (seminte oleaginoase, cereale, furaje si chiar fan). In functie de design, exista si modele cu capete laterale si frontale.

Cele mai citite articole

Read Previous

De ce sunt atat de populare cosurile gourmet de Craciun?

Read Next

Cele mai importante motive pentru a vizita Corfu

Most Popular