Holul este prima încăpere a casei tale, portalul de trecere către interior, dar și gazda primitoare pentru musafiri. Pentru că îndeplinește atât de multe funcțiuni, holul trebuie amenajat cu cea mai mare grijă, tocmai pentru a oferi o imagine specială a casei, încă de la început. Iată câteva reguli de amenajare a acestui spațiu care sunt necesare în orice context și care te pot ajuta să beneficiezi de un hol așa cum îți dorești.
Folosește piatră naturală pentru decorare
Piatra naturală are un efect incredibil în ceea ce privește asigurarea luminozității și a strălucirii suprafețelor. Firește, în funcție de tipul de piatră naturală ales, efectul va fi mai mult sau mai puțin prezent, deoarece plăcile lucioase vor avea suprafețele cu mult mai sclipitoare decât cele buciardate. Unele dintre cele mai bune idei de amenajare a holului au la bază realizarea pardoselilor din piatră naturală, deoarece mai înainte de orice acestea sunt foarte ușor de întreținut.
Piatra naturală nu se zgârie cu ușurință și nu își pierde luciul, în ciuda faptului că nivelul de trafic în hol este mai mare decât în orice altă zonă a casei. În plus marmura, granitul sau travertinul sunt materiale naturale, unice, drept pentru care te vei bucura și de suprafețe cu adevărat estetice, care se vor integra delicat în comatica și estetica locuinței tale.
Holurile mici necesită mobilier cât mai puțin
Holurile mici prezintă în general această particularitate mai ales pe lățime. Astfel, holul este oarecum lung, însă la nivelul lățimii există o condiționare de spațiu care îți va impune folosirea unor elemente de mobilier cât mai restrânse.
În acest caz poți folosi pantofare dispuse pe înălțime, astfel încât să poți câștiga spațiul în plan vertical, iar pentru haine poți opta pentru cuiere moderne. S-ar putea să fie nevoie să folosești un dressing pentru a sorta articolele vestimentare pe care nu le porți în mod frecvent, pentru a nu aglomera foarte tare spațiul
Amplasează elemente de mic mobilier
Cele mai citite articole
Mobilierul în hol devine important atunci când dimensiunile acestui spațiu solicită acest lucru, pentru că în caz contrar spațiul va părea gol. Poți amplasa o canapea cu două scaune sau fotolii, iar aici te poți juca cu texturile și în funcție de stilul casei tale. Poți opta pentru scaune din răchită și măsuțe de cafea, oferind astfel un spațiu de primire veritabil, în care oricine se poate odihni pentru câteva clipe, până să pășească în casa ta.
Păstrează ordinea holului
Un hol dezordonat sau aglomerat nu va fi niciodată primitor, iar din acest motiv trebuie să ai în vedere folosirea unor elemente ajutătoare. Poți să îți creezi un dressing în altă cameră sau poți folosi dulapuri, sau poți stoca articolele vestimentare în cămări sau spații special create pentru depozitare, astfel încât să relaxezi cât poți de mult zona de intrare în locuință. Vei vedea în acest fel că holul tău va părea mai amplu, mai primitor și cu mult mai estetic tocmai datorită spațiului câștigat.
Poți folosi de asemenea și organizatoare dispuse în plan vertical, păstrând însă proporțiile față de dimensiunea holului sau a elementelor de mobilier din acest spațiu.
Iluminează corect spațiul holului
Iluminatul joacă un rol foarte important în hol, deoarece aici vei avea nevoie de lumină caldă și de corpuri de iluminat cât mai accesibile, tocmai pentru că vorbim despre un spațiu funcțional. Lumina poate fi amplificată cu ajutorul unei oglinzi sau grație elementelor din piatră naturală cu care este placată suprafața.
Felul în care este amenajat holul poate spune destul de multe lucruri și despre restul locuinței tale. Cu siguranță există elemente care pot contribui la un aspect cât mai plăcut al holului, incluzând aici chiar și componentele care țin de frumusețe și de confort. Ia în calcul aceste sfaturi și fă din holul tău o adevărată zonă de relaxare, care să îți aducă bucurie ori de câte ori tranzite acest areal.