stirile addsite logo

Ritualuri pentru dimineți ploioase perfecte

Ritualuri pentru dimineți ploioase perfecte

Tu, stând confortabil pe un fotoliu, cu o cafea în mână, în timp ce te uiți pe geam cum plouă. Sună a scenariu de film, însă, cum ne îndreptăm cu pași repezi spre miezul toamnei, va deveni chiar un ritual bun de pus în practică.

Zilele călduroase sunt pe sfârșite, iar cele ploioase urmează să ne întâmpine în viitorul apropiat. Chiar dacă ploaia nu este pe gustul unora, putem face din aceste zile unele plăcute, de care să ne bucurăm de fiecare dată. Dacă diminețile mohorâte nu te încurajează să ieși afară, poți profita de aceste zile să te relaxezi în propriul cămin, făcând una dintre activitățile de mai jos:

Bea o cafea relaxat

Să bei cafea și să te bucuri de fiecare clipă de liniște e un mod foarte relaxant prin care poți începe cu dreptul o dimineață ploioasă. Asigură-te că ai o pătură călduroasă aproape, un loc confortabil unde să te așezi și un espresor cafea Philips, care te va ajuta să îți pregătești un cappuccino delicios, fix ca la cafenele bune și fără prea multe eforturi. Odată ce te-ai instalat confortabil, bucură-te de atmosfera liniștită și savurează fiecare gură de cafea, fără să te grăbești.

Citește o carte

Cafeaua pe care o bei în fiecare dimineață poate fi însoțită cu succes de o carte pe măsură. Fie că preferi cărțile de beletristică, de dezvoltare personală sau de business, să citești face bine atât minții, cât și sufletului tău. Dacă nu știi ce să alegi, intră într-o librărie și colindă printre rafturi, ceva o să îți facă sigur cu ochiul. Sau, dacă preferi să îți iei o carte dintr-un magazin online, mergi la rubrica de bestseller.

Ascultă muzică

Ascultarea muzicii preferate este o metodă sigură și dovedită științific că îți îmbunătățește starea de spirit, deoarece crește nivelul dopaminei din organism. Dă play la muzica ta preferată și, dacă simți să faci asta, dansează. Altfel, o poți asculta în timp ce desfășori alte activități care îți fac plăcere.

Vizionează un serial

Cele mai citite articole

Când zilele ploioase te țin în casă, îți poți propune să faci un maraton de vizionare a serialului tău preferat. Te așezi confortabil pe canapea, ia-ți aproape un ceai cald sau o cafea și uită-te la serial. Este o metodă prin care te vei relaxa, vei uita de ploaia de afară, dar și de griji.

Fă o prăjitură

Dacă te pasionează gătitul, alege o rețetă de prăjitură sau de plăcintă care ți-a atras atenția și instalează-te în bucătărie. Asigură-te că ai toate ingredientele în casă și apucă-te de gătit. Te vei relaxa, casa va mirosi frumos de la cuptorul încins și te vei putea răsfăța după cu un desert.

Fă un curs online

Dacă ești interesat să te dezvolți la nivel profesional, poți alege să-ți petreci dimineața învățând lucruri noi. Există o mulțime de cursuri online gratuite, care te vor ajuta să descoperi lucruri noi, utile pentru cariera ta. Pentru a face toată experiența mult mai plăcută, alege un curs în format video și ia-ți lângă tine un ceai.

Există o mulțime de activități de petrecere a timpului atunci când vremea de afară nu ține cu noi. Fie că alegi să faci ceva util, cum ar fi un curs, ordine, fie că alegi să te relaxezi de la prima oră a dimineții, este important să te simți confortabil și să profiți de timpul pe care îl ai la dispoziție.

Sursa foto: Freepik

Cele mai citite articole

Read Previous

Ingrediente cheie în dermato-cosmetice și cum îți pot îmbunătăți aspectul pielii

Read Next

Cum asiguri o experiență de nota 10 oaspeților tăi? Află 3 secrete ale managerilor din industria hotelieră

Most Popular