Unghiile construite cu gel reprezintă un trend aparent nemuritor. Ele au intrat în peisaj în urmă cu mulți ani și nu par să plece nicăieri.
Tot mai multe doamne și domnișoare optează pentru această variantă de manichiură, iar avantajele sunt multiple. Unghiile sensibile nu se mai rup la fel de ușor, aspectul perfect al manichiurii durează mai mult decât în cazul aplicării unei oje normale, iar lungimea și forma unghiilor pot fi controlate în totalitate de către tehnician, după preferințele clientei.
Dacă și pe tine te tentează manichiura pe bază de gel, mai jos vei găsi câteva informații de bază și recomandările specialiștilor din industrie.
Din ce este făcut gelul pentru unghii?
Înainte să se programeze la un salon specializat în unghii cu gel, multe femei se întreabă dacă nu cumva gelul aplicat pe unghii afectează în vreun fel sănătatea generală și sănătatea unghiilor.
Pe scurt, răspunsul este nu. Gelul nu dăunează în niciun fel sănătății, fiind realizat din substanțe sigure pentru piele și unghii.
Gelul UV folosit pentru manichiură este o substanță pe bază de oligomeri. Acesta conține un lichid monomer și o pudră polimer. Acestea reacționează, formând legături lungi de polimer.
Compoziția chimică a gelului îl face suficient de moale încât să poată fi modelat, însă destul de gros pentru a nu curge necontrolat, odată ce este aplicat pe unghii.
Câte tipuri de gel există?
Industria de înfrumusețare pune la dispoziție o mulțime de materiale și produse pentru manichiură. Doamnele și domnișoarele au de ales dintre ojă simplă, ojă semipermanentă, construcție cu acril, cu gel UV sau cu gel non-UV. Bineînțeles, rezultatul fiecărei variante este diferit și presupune avantaje și dezavantaje.
Multe persoane confundă construcția cu gel cu varianta acrilică. Deși acestea sunt foarte asemănătoare, diferența între gel și acrilic constă în faptul că gelul conține oligomeri, substanțe care facilitează uscarea mai rapidă. De asemenea, gelul UV are un miros aproape inexistent, în timp ce acrilul are un miros specific, destul de puternic.
- Gelul UV
Acest tip de gel se usucă sub expunerea directă la lumină ultravioletă. După ce se aplică pe unghii, degetele se introduc într-o lampă UV specială, între două și patru minute.
- Gelul non-UV
Acest gel se usucă prin aplicarea unei substanțe activatoare, care se periază, sau a unei substanțe lichide, tip spray, care se pulverizează pe manichiură.
Cele mai citite articole
Indiferent pentru ce tip de gel vrei să optezi, poți analiza oferta HNI cosmetice unghii tehnice, pentu a te asigura că alegi cele mai bune produse, potrivite pentru tine.
Cum se montează gelul pe unghie?
Dacă nu ai fost niciodată la un salon pentru a-ți face o manichiură pe bază de gel, probabil că ești curioasă cum decurge întreg procesul.
Primul pas în realizarea manichiurii este pregătirea unghiei naturale. Aceasta este tăiată scurt, apoi pilită cu o pilă specială, care elimină luciul de la suprafața unghiei. De asemenea, și cuticulele sunt împinse în patul unghial, iar excesul este îndepărtat.
Când cuticulele sunt aranjate, iar unghia este mată și curată, se va aplica o peliculă de soluție pregătitoare, care deshidratează patul unghial și îl pregătește pentru restul procedurii.
În continuare, se decupează și se montează un șablon, se construiește extensia unghiei, apoi șablonul se îndepărtează. Urmează ca unghia să fie pilită și finisată, apoi tratată cu straturi de lac și ojă.
Când este recomandat să apelezi la unghii cu gel?
1. Atunci când unghiile tale nu cresc suficient de mult
Dacă ți-ar plăcea să ai o manichiură frumoasă, cu unghii lungi și feminine, dar unghiile tale nu cresc niciodată suficient de lungi, poți apela cu încredere la construcția cu gel.
2. Atunci când ai unghii sensibile, care se rup ușor
Încerci să îți crești unghiile, pentru a le colora cu ojă, însă tot timpul se rupe câte una și ești nevoită să le tai pe toate? Dacă ai unghiile sensibile și casante, construcția cu gel poate fi o variantă optimă pentru a evita ruperea și exfolierea.
3. Atunci când vrei o manichiură specială
Fie că urmează să ai balul de absolvire, nunta, botezul celui mic, o aniversare specială sau alt eveniment deosebit, la care vrei să ai o apariție spectaculoasă și elegantă, unghiile cu gel pot fi varianta perfectă pentru manichiura ta.
În final, fie că optezi pentru gel UV, gel non-UV sau chiar acril, asigură-te că alegi produse calitative și apelezi la experți. Astfel, manichiura ta va fi perfectă, iar unghiile tale vor rămâne sănătoase.