stirile addsite logo

Top 5 joburi care au devenit mult mai populare în ultimii ani

Cu siguranță, piața locurilor de muncă a cunoscut o transformare semnificativă în ultimii ani, sub influența tehnologiei, a schimbărilor sociale și a preferințelor generațiilor tinere. Anumite profesii și ocupații care erau mai puțin cunoscute sau mai puțin populare în trecut au devenit acum destul de căutate. Tinerii încep să caute opțiuni care să le asigure venituri cât mai mari, chiar și fără mulți ani de experiență în spate, de aceea dinamica din câmpul muncii este acum una diferită.

Iată care sunt joburile care au devenit mult mai populare în ultimii ani în rândul tinerilor

  1. Data analyst

Cu explozia de date generate de companii și utilizatori în fiecare zi, analiza datelor este esențială pentru luarea unor decizii informate. Jobul de data analyst ajută organizațiile să extragă informații valoroase din volume imense de date. Acești profesioniști sunt căutați în diverse industrii, inclusiv marketing, sănătate și finanțe. Munca lor ajută la îmbunătățirea serviciilor și înțelegerea nevoilor pe care le au consumatorii zi de zi.

  1. Model de videochat

În goana după venituri rapide și mari, mulți tineri se îndreaptă și spre lumea videochatului. Există foarte multe opțiuni unde se pot angaja legal, iar câștigurile pot fi destul de mari în funcție de performanță și timpul acordat. Un exemplu bun de studio de videochat, care a devenit din ce în ce mai popular, este supermodelsagency.ro. În plus, sunt persoane care fac această activitate pentru rotunjirea veniturilor, ca job part-time, dar sunt și persoane care activează full-time, fiind principala sursă de venituri. 

  1. Dezvoltator de software pentru aplicații mobile

O altă profesie care a crescut semnificativ în popularitate este cea de dezvoltator de aplicații mobile. Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe dispozitivele mobile, ceea ce a dus la o creștere a cererii pentru dezvoltatori de aplicații care pot crea aplicații intuitive și utile pentru diferite platforme mobile. Dacă înainte numărul aplicațiilor era unul limitat, acum chiar și afacerile de dimensiuni mai mici au aplicații pentru prezentarea serviciilor sau produselor și pentru fidelizarea clienților.

  1. Specialist în marketing digital

Cele mai citite articole

În era digitală, marketingul online a devenit o componentă esențială a strategiilor de afaceri. Specialiștii în marketing digital se ocupă de promovarea și de gestionarea prezenței online a companiilor prin intermediul SEO, social media, publicitate online și altele. Această profesie a devenit una dintre cele mai solicitate în lumea afacerilor.

  1. Inginer de securitate cibernetică

În contextul creșterii amenințărilor cibernetice, inginerii de securitate cibernetică au devenit esențiali pentru protejarea datelor și informațiilor sensibile. Acești profesioniști lucrează la dezvoltarea și implementarea măsurilor de securitate pentru a preveni atacurile cibernetice.

Așadar, pe măsură ce tehnologia și societatea evoluează și piața locurilor de muncă se schimbă în consecință. Joburile menționate mai sus au devenit mult mai populare în ultimii ani, reflectând nevoile și tendințele actuale ale societății. Dacă sunteți în căutarea unei cariere noi sau a unei schimbări, aceste profesii ar putea oferi oportunități excelente pentru viitor, atâta timp cât se pliază și pe abilitățile deja existente.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Beneficiile dispozitivelor de reglare a debitului în asigurarea confortului și calității aerului

Read Next

De ce ai nevoie de un tocător de furaje în gospodăria ta

Most Popular