stirile addsite logo

Top plaje pe care trebuie să ajungi atunci când ești în vacanță în Bulgaria

Pe litoral Bulgaria toți turiștii au început să aprecieze nu doar condițiile excelente de cazare și servire, ci și calitatea plajelor amenajate. Cei peste 16 km2 de plajă din stațiunile bulgărești reprezintă unul dintre principalele argumente în favoarea achiziționării biletelor de vacanță în această țară. În cele ce urmează o să-ți prezentăm câteva dintre plajele pe care nu trebuie să le ratezi atunci când îți petreci vacanța pe litoralul bulgăresc.

Albena – perfectă pentru activitățile de familie

Amplasată într-o poziție strategică (la numai 12 km de orașul istoric Balcic și 25 km de Varna), stațiunea Albena dispune de o varietate de opțiuni de relaxare pentru familii. Aqua Park Albena este recunoscut pe întreg litoralul bulgăresc pentru facilitățile deosebite, de la spațiile speciale amenajate pentru copii și până la cele dedicate adulților. Plajă se remarcă prin nisipul alb, de o finețe deosebită, precum și pentru zona verde în care se găsesc amplasate hotelurile și resorturile pentru turiști.

Fiecare hotel operează un spațiu bine delimitat pe plajă, unde turiștii cazați la respectivă facilitate beneficiază de servicii de tip “beach open bar” sau “beach lunch bar”. Având în vedere că această stațiune este orientată către familii, cei interesați de sport și mișcare în grup beneficiază centre sportive, terenuri de fotbal și tenis ori mini-cluburi de golf, cu acces din zona plajei.

Golden Sands – plaje cu nisip fin și povești cu pirați

Cele mai citite articole

Stațiune emblematică pentru Europa de Est (și printre cele mai vechi din Bulgaria), Nisipurile de Aur se remarcă prin calitatea deosebită a nisipului din zona de plajă și prin Parcul Național Zlatni Pyasatsai, care se află lângă plajă. Poziționată la numai 16 km de Varna, această stațiune oferă o gamă variată de servicii, atât pentru familii, cât și pentru adulții aflați în căutarea unei vacanțe de vară perfectă în materie de relaxare și distracție.

Există și o legendă prin care se justifică finețea nisipului de pe plajă și a coloritului său special: se spune că niște pirați au îngropat o comoară uriașă pe malurile Marii Negre, în această zonă. Numai că marea s-a răzbunat pe ei pentru fărădelegile înfăptuite și a transformat toate bijuteriile furate într-un nisip fin și cu o culoare ca a aurului.

Sunny Beach – soare din plin, distracție de neuitat

Poate fi considerată stațiunea cea mai întinsă de pe litoral Bulgaria și care este emblematică pentru tinerii și adulții aflați în căutarea distracției. Poziționată la 30 km de Burgas, această  stațiune dispune de o plajă ce se întinde pe 8 km și de cea mai bogată ofertă în privința facilităților de distracție. Cluburile și spațiile dedicate muzicii se găsesc de-a lungul stațiunii, iar festivalurile muzicale care se desfășoară în timpul verii atrag numeroși turiști, chiar și din celelalte stațiuni.

În plus, zona de plajă dispune și de aqua park-uri (la fel de atractive precum Aqua Park Albena) și zone pentru practicarea sporturilor acvatice. De asemenea, activitățile sportive sunt bine reprezentate, iar iubitorii de frumuseți naturale se pot bucura de flora rară din zona golfului Nessabar.

Acestea sunt plajele și zonele în care trebuie să ajungi neapărat atunci când mergi în vacanță în Bulgaria. Te vei distra în mod garantat, indiferent de tipul de distracție pe care o cauți, pentru că litoralul bulgăresc are ceva de oferit fiecăruia dintre turiștii săi!

Cele mai citite articole

Read Previous

Beneficiile angajarii unei firme de catering din Bucuresti

Read Next

De ce ar trebui să alegeți balustrada de inox pentru casa dvs!

Most Popular