stirile addsite logo

Vrei să vizitezi Suceava iarna aceasta? Top 3 motive pentru care să o faci

Zona Moldovei este extrem de frumoasă, indiferent de ce oraș ai alege să vezi.  Printre acestea se numără și Suceava, un oraș plin de istorie și cu o cultură bogată. Fie că alegi să mergi în sezonul cald, fie în cel rece ca cel de acum, vei găsi ce să faci. Citește acest articol în continuare și află și tu care sunt cele 3 motive pentru care să vizitezi Suceava iarna aceasta.

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să vizitezi Suceava

1.Poți ajunge extrem de rapid

Dacă stai în celălalt capăt al țării poate că nu vrei să vizitezi Suceava din simplul fapt că este foarte departe. Cu toate acestea, dacă alegi mijlocul de transport potrivit poți ajunge în doar câteva ore și fără prea mult efort. Cea mai simplă variantă la momentul actual este o călătorie cu avionul. De exemplu, dacă vrei să pleci din București, poți apela la serviciile oferite de firma Air-connect.com. Printr-un singur click vei găsi bilete de avion București – Suceava în doar câteva secunde. Iar prețurile pentru acestea sunt accesibile pentru fiecare portofel. 

2. Activități numeroase

Atracțiile turistice se pot vedea și pe timp de iarnă, ba chiar pot fi mult mai plăcute. În acest sezon turiștii nu sunt în număr așa de mare ca pe timpul verii, deci va fi o adevărată plăcere să nu stai la cozi. Suceava este bine cunoscută pentru numeroasele atracții pe care le are, de la muzee, la mănăstiri și cetăți. Câteva recomandări în acest sens ar fi următoarele:

 • Cetatea de Scaun a Sucevei;
 • Mănăstirea Voroneț;
 • Salina Cacica;
 • Muzeul Oului din Vama;
 • Mănăstirea Putna;
 • Muzeul Satului Bucovinean.

Iar acestea sunt doar câteva din locurile pe care le poți vizita atunci când te afli în Suceava. Este important să vizităm și să află cât mai multe informații despre istoria noastră și trecutul pe care l-am avut, mai ales din fiecare parte a țării. Și nu uita, înainte de a merge la o atracție turistică, verifică programul și dacă necesită achiziționarea unui bilet!

3. Mănânci tradițional

Cele mai citite articole

Mâncarea este un element vital în viețile noastre, de aceea, cred că este important să știi că mâncarea pe care o vei găsi la Suceava este cu gust, exact ca la mama acasă. Fiind în zona Moldovei, te vei putea bucura de bunătăți specifice acestei zone precum:

 • Poale-n brâu moldovenești;
 • Turtă cu julfă sau „pelincile domnului” 
 • Sarmale moldovenești;
 • Bulz moldovenesc;
 • Pârjoale.

Iar lista poate continua cu sute de preparate  pe care le găsești atent gătite de cei mai buni bucătari din Suceava. Și poate că ai să zici că deja ai mai mâncat aceste preparate și nu este vreo diferență de cum se fac ele în zona Moldovei, însă dacă le vei încerca, vei vedea că există.

Așadar, dacă până acum nu ai fost în Suceava și nici nu aveți vreun motiv să mergi, poate că acum este momentul și vei știi și ce să faci. Alege biletul de avion și distrează-te pe cinste în una dintre cele mai frumoase zone ale României!

Sursă foto : Unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum ma pot angaja la un studio de videochat?

Read Next

Care sunt serviciile de nelipsit din organizarea nuntii?

Most Popular