stirile addsite logo

Vrei un sistem eficient de irigare pentru gospodăria ta? Iată câteva componente esențiale!

Dacă locuiești la curte și ai anumite culturi sau plante care necesită udare periodică, probabil te-ai gândit cum ar fi să ai propriul sistem de irigare al gospodăriei. Ei bine, nu este atât de dificil! În rândurile următoare vei putea descoperi de ce elemente ai nevoie pentru a te putea bucura de un sistem de irigare eficient și corect.

Iată care sunt principalele elemente de care vei avea nevoie!

 1. O sursă de apă

Ca sursă de apă poți opta pentru alimentarea de la rețeaua publică, dintr-o fântână sau un puț. Indiferent ce opțiune vei alege, principiul va fi același, așa că nu ar fi indicat să-ți faci foarte multe griji legate de acest aspect.

 1. Panoul de comandă

Panoul de comandă sau de control (cum mai e cunoscut) este folosit pentru programarea sistemului de irigare. Acesta poate fi setat să-ți ude plantele la anumite ore din zi și pentru anumite durate de timp, pe care le poți alege tu în funcție de nevoile culturilor tale. Dacă îți dorești elemente de calitate superioară, poți achiziționa cu încredere astfel de panouri de comandă pentru pompe submersibile de pe shop-einstal.ro, site care îți pune la dispoziție o gamă variată de produse potrivite pentru acest domeniu.

 1. Pompa submersibilă 

Pompa submersibilă este folosită pentru a extrage apa dintr-o fântână sau dintr-o altă sursă precum un puț sau chiar din lac. De obicei, aceasta este situată la o adâncime considerabilă sub pământ (7-15 m).

 1. Sistemul de țevi și fitinguri 

Sistemul de țevi și fitinguri este folosit pentru a distribui apa în curtea ta sau în zonele unde este nevoie de ea. Țevile sunt de obicei realizate din PVC sau polietilenă, iar fitingurile sunt folosite pentru a conecta țevile între ele.

 1. Aspersoarele telescopice 

Cele mai citite articole

Aspersoarele telescopice sunt folosite pentru a împrăștia uniform apa în zonele care necesită udare. Acestea pot fi ajustate pentru a ajunge mai ușor în diferite zone ale curții sau ale serei tale.

Pe lângă aceste componente esențiale, există și alte câteva lucruri pe care să le iei în considerare, atunci când instalezi un sistem de irigare. 

 1. Un dispozitiv de prevenire a refluxului, care este utilizat pentru a preveni intrarea apei contaminate în sistemul tău de apă potabilă.
 2. Un filtru, care este folosit pentru a îndepărta resturile din apă, înainte să ajungă la plante.
 3. Un cronometru (timer), care poate fi folosit pentru a porni și a opri automat sistemul de irigare.

3 sfaturi suplimentare în alegerea și instalarea propriului sistem de irigare pe care să le ai în vedere: 

 1. Alege un sistem potrivit pentru dimensiunea curții tale și tipul de plante pe care le ai.
 2. Angajează un profesionist calificat pentru a-ți instala sistemul. Acest lucru te va asigura că este instalat corect și că vei putea profita de investiția ta.
 3. Verifică sistemul de irigații în mod regulat și efectuează reparațiile aferente la timp. Acest lucru va ajuta la prelungirea duratei de viață a sistemului și funcționarea lui eficientă.

Așadar, cu o îngrijire adecvată, un sistem de irigare poate fi un atu important pentru gospodăria și culturile tale. În plus, acesta te poate ajuta să economisești apă, timp și bani, în timp ce îți păstrezi plantele sănătoase și frumoase.

sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Construiește viitorul verde cu ALUMIL: Sisteme arhitecturale durabile pentru clădiri eco-friendly!

Read Next

Sfaturi pentru cumpărarea unei noi locuințe

Most Popular