Zona de dining într-un apartament mic: 5 secrete

Atunci când vrei să îți inviți prietenii la masă și să le oferi un cadru primitor, este o idee bună să amenajezi în casa ta o zonă specială pentru dining. Dacă, însă ai un apartament mic, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte ca să obții o zonă perfectă pentru servirea mesei. 

Alegerea mesei și a scaunelor

În funcție de spațiul de care dispui va fi necesar să alegi și mobilierul potrivit pentru diningul tău. Pentru a nu încărca zona, mai ales dacă nu vrei un dining permanent, poți alege mese pliabile pe care să le strângi și depozitezi cu ușurință. 

Mesele pliabile sunt o soluție foarte bună de amenajare tocmai pentru că ocupă un spațiu restrâns și oferă și un aspect relaxat camerei tale. Poți opta, de asemenea, și pentru scaune pliabile, de tipul scaunelor grecești, astfel încât să poți strânge totul, dacă ai nevoie să folosești spațiul din living.

Amplasează în living o mini-canapea

O idee deosebită de amenajare a unui dining este o minicanapea, cu o măsuță de cafea. În acest spațiu te poți relaxa alături de cei dragi sau poți socializa, într-un cadru intim și relaxant. Alege canapeaua în funcție de stilul casei tale sau de preferințe personale și nu uita să respecți cromatica locuinței. Poți încerca să faci și anumite jocuri de culoare prin intermediul acestui accesoriu, însă dă dovadă de atenție la felul în care canapeaua aleasă se va potrivi în designul casei tale. 

Folosește perdele în loc de jaluzele moderne

Zona de dining presupune o oarecare eleganță, iar pentru a-ți oferi întregul confort pe care îl presupune un astfel de spațiu ar trebuie să iei în calcul și micile amănunte. Perdelele din materiale textile sunt cu mult mai elegante decât jaluzelele verticale sau decât storurile și au și un rol funcțional prin difuzia discretă a luminii. În plus, perdelele conferă spațiului un puternic aspect primitor și călduros, așa că le poți avea în vedere atunci când amenajezi spațiul pentru servirea mesei și a cafelei. 

Montează un colțar

Dacă nu ai suficient de mult spațiu în locuința ta pentru a amenaja un dining, atunci poți integra în decor un colțar, care să facă o trecere subtilă spre celelalte zone ale casei. Spre exemplu, dacă bucătăria este poziționată în vecinătatea spațiului de dining, poți așeza colțarul astfel încât să ai vedere spre aceasta, fără a bloca accesul. În acest fel, vei face o trecere discretă spre zona bucătăriei dar și spre living.

Nu aglomera zona cu obiecte inutile

Deși tendința este aceea de a decora spațiul aferent diningului cu obiecte de artă sau decorațiuni, în realitate, ar trebui să optezi pentru un aspect cât mai aerisit al zonei. Renunță la tablouri, ghivece sau alte tipuri de decorațiuni inutile și optează pentru vaze cu flori monocrome, naturale sau artificiale. De asemenea, încearcă să optezi pentru o singură culoare a pereților, pentru că, altfel, nu vei reuși să accesorizezi tocmai din cauza cromaticii nepermisive. Evită imprimeurile și detaliile foarte mici și optează în loc pentru decoruri monocrome. 

Amenajarea zonei de dining trebuie să aibă în vedere faptul că acest spațiu este destinat relaxării și stării de bine, puternic influențate de modul de amenajare al camerei. Alege inspirat amenajările care se potrivesc camerei tale și bucură-te de timp de calitate și de confort, chiar și într-un dining dintr-un apartament mic.

Read Previous

Inovațiile tehnologice care transformă cazinourile online

Read Next

De ce este importantă calitatea unei pilote

Most Popular