stirile addsite logo

12 alimente cu efecte benefice asupra potenței

Potența masculină poate fi influențată de o mulțime de factori, cei mai des întâlniți fiind stresul cotidian, starea de spirit, bolile sau chiar alimentația. Din fericire, asupra anumitor aspecte controlul tău este deplin, iar aici vorbim despre alimentație. Probabil ai auzit și tu despre ginkgo biloba și despre beneficiile ginsengului pentru potență, dar astăzi vom vorbi despre alimente pe care le poți include fără efort în meniul zilnic. Iată care sunt acestea: 

Semințele, nucile și cerealele integrale 

Nucile și migdalele sunt recomandate atât pentru conținutul de acid alfa-linolenic, dar și pentru că sunt bogate în vitamina B, magneziu, postasiu, zinc și fier. Nu evita nici cerealele integrale, cele care ajută la buna funcționare a corpului. 

Include în dieta ta pâinea integrală, orezul brun, fulgii de ovăz și hrișca. 

Spanacul

Fă loc acestui aliment bogat în arginină în meniul tău de zi cu zi sub diferite forme. Rezultatele includ un flux sangvin optimizat către organele genitale, deci erecții mai puternice, pe o durată mai lungă de timp.  

Stridiile

Stridiile, alături de scoici, se bucură de numeroase proprietăți afrodisiace deoarece prezintă compuși care cresc nivelul de testosteron. O producție mai mare de hormoni duce la maximizarea potenței. 

De asemenea, stridiile reprezintă și o sursă bogată de zinc, asigurând astfel un flux sănătos de sânge către organele genitale. 

Bananele

O sursă excelentă de vitamina B, bananele asigură un nivel optim de energie și pot ajuta inclusiv la ameliorarea stresului. Ele conțin și triptofan, un aminoacid care crește producția de serotonină, hormonul care oferă o stare de bine și în același timp menține sănătatea inimii. 

Cele mai citite articole

În plus, bananele conțin și enzima numită bromelaină, cea care crește libidoul și îmbunătățește fluxul sangvin. 

Țelina

Țelina mai este cunoscută și drept alternativa naturală pentru viagra, asta datorită conținutului crescut de androsteron. Acest hormon este produs în mod natural de către bărbați și eliberat prin transpirație. 

Pe lângă efectul vasodilatator, mirosul produs poate amplifica dorința sexuală a femeilor. 

Usturoiul

Deși nu-ți recomandăm să consumi usturoi chiar înainte de o întâlnire, nu trebuie să ignori în alte situații proprietățile sale afrodisiace. El ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime de pe artere, facilitând astfel circulația sangvină. 

Ciocolata

Recomandarea noastră va fi să alegi ciocolată neagră, fără adaos de zahăr. Ea conține feniletilamină, substanță naturală care crește nivelul de endorfine și în același timp stimulează zona plăcerii sexuale din creier. 

Morcovul

Consumat crud, morcovul are proprietăți afrodisiace ce pot combate ejacularea precoce. Pe termen lung, acest aliment poate îmbunătăți considerabil viața sexuală. 

Șofranul

Un condiment ceva mai scump, dar deosebit de apreciat, șofranul ajută în primul rând pielea, făcând-o mai sensibilă la atingere. El poate reduce durerea din organism și în același timp crește libidoul atât la bărbați, cât și la femei. Poate fi consumat alături de lapte, de exemplu. 

Mierea 

Este bogată în vitamina B și ajută la creșterea nivelului de testosteron, așadar ai grijă ca mierea să înlocuiască zahărul în dieta ta! Fie că vorbim de prăjituri, ceai sau cafea, una sau două lingurițe de miere pe zi te pot ajuta să te bucuri de experiențe sexuale mai intense! 

Ei bine, ai început deja să faci un plan pentru dieta ta pe viitor? 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce poți face cu o bijuterie din aur veche sau deteriorată?

Read Next

7 lucruri de care să ții cont dacă te epilezi acasă

Most Popular