stirile addsite logo

2 sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi o motocoasa

Dacă ai privilegiul de a avea o grădina este și păcât să nu te ocupi de întreținerea ei. Cu toții visăm la un gazon perfect, la parfumul florilor, la pomi fructiferi și la tot felul de aspecte vizuale în grădina noastră. Pentru  a avea o grădina perfectă trebuie să investești în ea grijă, timp, atenție și puțin efort. Ei bine, dacă ai uneltele potrivite toate aceste activiati pe care le necesită o grădina pot deveni o sursă de relaxare, fără un efort prea mare.

Operațiunile de toaletare și întreținere a grădinii necesită o atenție deosebită din partea ta, mai ales în anotimpurile în care vegetația crește din abundență, cum este, spre exemplu, primăvară. Motocoasele reprezintă o alternativă mult mai simplă de manevrat și mult mai accesibilă din punct de vedere economic. Practic, o motocoasa este extrem de utilă fie că vorbim de gospodăriile din mediul rural, cât și în dotarea spațiilor verzi din mediul urban.

Dacă și tu cauți o motocoasă, dar nu știi exact ce să alegi, iată cateva sfaturi care te vor ajuta cu siguranță.

Alege o motocoasa ținând cont de dimensiunea grădinii

Înainte de a achiziționa o motocoasa este esențial să ții cont și de mărimea grădinii. Cu cât suprafața terenului care trebuie tuns este mai mare cu atât puterea motocoasei trebuie să fie mai crescută.

Pentru suprafețele mici, de până în 400 mp, poți alege o motocoasă mică, usora, ce are un motor de până în 800W/ 1 CP.

Cele mai citite articole

Pentru suprafețele medii, cuprinse între 400 mp și 800 de mp este necesară o motocoasa mai puternică, de peste 1000W / 1.3 CP.

Pentru suprafețele mari, de peste 800 mp care sunt mai greu de întreținut, timpul de tundere și efortul cresc considerabil. Pentru o astfel de suprafață îți recomandăm o motocoasa mare de 1100W/ 1.5CP.

Puterea motorului

Ei bine, atunci când alegi o motocoasa trebuie să ții cont și de puterea motorului. Așa cum spuneam și mai sus, puterea este o caracteristică importantă în determinarea viitoarei achiziții. O motocoasa cu caracteristici potrivite va fi cea mai eficientă în realizarea sarcinilor pentru care este creată. În funcție de dimensiunea grădinii, dacă aceasta este mai mică sau mai mare, trebuie să se aleagă modelul potrivit. E bine de știut că la motocoasele electrice puterea se măsoară  în watt, iar la cele pe benzină în cai putere.

Un alt coeficient de care trebuie să ții cont este turația motorului. Cu cât numărul de turații este mai mare, cu atât motocoasa va fi mai eficientă.

În funcție de puterea motorului, motocoasele sunt împărțite în trei tipuri:

  • Motocoasele hobby –  sunt special create pentru folosirea ocazională și au motoarele mici, electrice sau motoare în doi timpi pentru motocoasele pe benzină.
  • Motocoasele semiprofesionale – sunt destinate terenurilor care au suprafața cuprinsă între 100-500 mp. Acestea trebuie să aibă o putere de peste 700 W, iar în cazul motocoaselor pe benzină, acestea ar necesită 2-3 CP.
  • Motocoasele profesionale – sunt desitnate terenurilor care au peste 600 mp și care necesita lucrări dese, unde este necesară o putere mare.

Așadar, dacă vei ține cont de aceste sfaturi vei alege cu siguranță o motocoasa potrivită nevoilor tale. Pe Magazia lu Costica găsești motocoase STIHL în diferite modele și cu diferite specificații, astfel încât să se potrivească lucrărilor pe care tu le ai de întreprins.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai bune cafele de top

Read Next

Curiozitati despre clatite: ce nu stiai despre celebrele crepes frantuzesti

Most Popular