stirile addsite logo

Cele mai bune cafele de top

 

Cafeaua are un rol important în viața noastră de zi cu zi. Pe de o parte ne oferă energie, ne ajută să ne trezim și ne pregătește de ziua care urmează. Pe de altă parte, cafeaua are un rol social. Este un motiv de întâlnire cu prietenii, familie, sau chiar pentru a discuta afaceri. Fie că este consumată în oraș sau acasă, gustul este cel care face diferența. Astfel, azi vă vom prezenta diferitele tipuri de coffee, cafe, cafea în funcție de origine.

  1. Brazilia

Când ne gândim la cafea, ne gândim la Brazilia. Această țară este unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume. Cafeaua cu origini braziliene are o aromă de alune intensă, dar și note de ciocolată și condimente. Gustul este unul intens, iar aroma rămâne în gură după consum.

 

  1. Columbia

America Latină este populară pentru cultivarea cafelei. Columbia este probabil unul din statele din această regiune care au una dintre cele mai populare arome. Acest tip de cafea este recunoscut pentru aroma echilibrată, făcând-o una dintre cele mai populare cafele după origine. Aroma este caracterizată de dulce: note de caramel, dar și o aromă de nuci subtilă. Are o aciditate moderată care echilibrează partea dulce a cafelei.

 

  1. Guatemala

Guatemala este unul dintre statele care se evidențiază prin cafeaua produsă. Asemănător cafelei din Columbia, cafeaua cu origine în Guatemala este la fel de bogată și distins de aromată datorită solului vulcanic pe care este crescută. Cu toate acestea, cafeaua din Guatemala este un pic mai acidulată decât cea din Columbia și are un gust ușor afumat pe care iubitorii de cafea îl găsesc unic pentru regiune.

Cele mai citite articole

 

  1. Ethiopia

Cafeaua cu origini ethiopiene are un gust aparte. În Ethiopia există două modalități de a procesa cafeaua: prima este naturală, fructul este uscat pe bobul de cafea înainte de a fi cules, iar a doua modalitate este spălarea, în care fructul este înlăturat de pe bobul de cafea la 12 ore de la culegerea acestuia. Astfel se creează două tipuri de arome diferite.  Primul tip are cel mai adesea un gust siropos care acompaniază o aromă densă, dulce de fructe de pădure, tipic afinelor sau a căpșunilor.  Prin spălare, cafeaua are un gust de iasomie sau unul caracteristic plantei lemongrass și este mai puțin intensă.

 

Acestea sunt doar câteva din cele mai bune tipuri de cafea din lume. Pe lângă ele, alte soiuri populare și cu arome de top mai sunt și cele din Indonezia, Kenya și chiar Malaezia. Noi vă recomandăm să încercați toate tipurile de cafea pentru a vedea care vi se potrivește cel mai mult.

 

 

Cele mai citite articole

Read Previous

Telemunca în pandemie și prevederile în materie de ssm

Read Next

2 sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi o motocoasa

Most Popular