stirile addsite logo

Zborul cu avionul: 3 lucruri de care să ţii cont

Fie că este o rutină sau o necesitate periodică, de agrement sau în interes profesional, zborul cu avionul te ajută să parcurgi distanţe considerabile, în cel mai scurt timp. Pentru a beneficia de serviciile unei companii aeriene, trebuie să te supui unor reglementări şi să respecţi anumite indicaţii. Iată câteva sfaturi din partea unor călători cu milioane de km, parcurși pe calea aerului.

Încearcă să ajungi la timp la aeroport

Acest principiu este valabil pentru orice oraş al lumii, dar, în special, pentru Bucureşti. Indiferent că vii din capitală sau din provincie şi te îndrepţi către Aeroportul Internaţional Otopeni, drumul îţi poate crea multe surprize. Aşadar, ia-ţi toate măsurile de precauţie cu privire la deplasarea până la aeroport. Dacă mergi cu maşina personală, ia în calcul costurile parcării până la întoarcere. Pentru a scăpa de grija condusului, a depozitării bagajelor sau a mijloacelor diferite de transport în comun ori individual, tot mai mulţi români aleg servicii transfer aeroport, prin care sunt aduşi din oraşul de reşedinţă până la terminal, în deplină siguranţă şi într-un grafic orar bine stabilit.

Împachetează eficient

Cele mai citite articole

În funcţie de numărul de zile pe care îl vei petrece la destinaţie şi de scopul călătoriei tale, vei avea nevoie de bagaj de cală sau doar de mână. Pentru ambele, trebuie să cunoşti restricţiile cu privire la obiectele pe care le poţi transporta şi, în special, greutatea admisă. Depăşirea sarcinii îţi va îngreuna procesul de îmbarcare şi te poate expune unor cheltuieli suplimentare substanţiale. Fiecare companie aeriană are propriile reguli cu privire la dimensiunea şi greutatea bagajelor. Asigură-te că le respecţi întocmai. Dacă alegi să călătoreşti doar cu bagaj de cabină, formalităţile sunt mult mai simple, însă, nu ai voie să transporți obiecte contondente, iar lichidele se limitează la maximum 10 sticle cu o capacitate de 100 de mililitri fiecare, toate ambalate în aceeaşi pungă transparentă. Medicamentele au un regim special cu privire la cantităţi, însă, nu vei fi privat de nici un tratament indispensabil în timpul zborului. Ordinea aşezării bagajelor este la fel de importantă. Spre exemplu, dispozitivele electronice trebuie amplasate separat pe banda aparatului de scanat din dreptul controlului de securitate. Aşadar, dacă îl aşezi primul în geantă, vei fi nevoit să scotoceşti prin bagaje pentru a-l scoate. Cel mai bine este să fie la îndemână, pentru a parcurge controlul într-un timp cât mai scurt.

Foloseşte aplicaţia companiei aeriene

Transportul cu avionul este lider în materie de digitalizare. Cumpărarea biletului de călătorie de la ghişeul din aeroport este cu totul excepţională. Toată lumea achiziţionează tichetul online sau prin intermediul unei agenţii. Companiile aeriene au făcut un mare pas înainte pentru confortul pasagerilor şi le oferă oportunitatea de a îndeplini formalităţile de check-in de la distanţă sau cu ajutorul unor aparate self-service, instalate în terminal. Sunt prevenite, astfel, cozile interminabile de la ghişeele de check-in. Dacă ai îndeplinit această formalitate şi călătoreşti doar cu bagaj de mână, te poţi prezenta direct la controlul de securitate, cu documentele pregătite. De un real folos în acest sens sunt aplicaţiile dezvoltate de fiecare companie aeriană. Cu ajutorul unui cont personalizat, rămâi la curent cu promoțiile, cumperi bilete, urmăreşti informaţiile despre zborul tău, acumulezi puncte de fidelitate şi treci mult mai uşor procedurile de check-in.

Călătoria ta cu avionul începe din momentul achiziţionării biletului de zbor. Asigură-te că ajungi cu bine în timp util la aeroport şi împachetează bagajele eficient pentru a trece fără emoţii de check-in şi controlul de securitate.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce afecțiuni pot ascunde cearcănele

Read Next

Beneficiile masajului de relaxare

Most Popular