stirile addsite logo

Beneficiile masajului de relaxare

Dacă ţinem cont de ritmul alert al vieţii cotidiene, relaxarea e o stare de care ducem lipsă şi pe care o căutămm pentru a ne recăpăta puterile. Studiul, familia, relaţiile cu oamenii apropiaţi, serviciul, situaţia economică sunt printre cei mai importanţi factori de stres. Dacă adaugi şi pandemia anului 2020, ai tabloul complet de dificultăţi. Tensiunea acumulată fizic şi psihic poate duce la indispoziţie, migrene, insomnii, depresii sau afecţiuni fizice. Până la eliminarea cauzelor care te stresează, este important să depăşeşti toate aceste reacţii negative ale corpului tău, iar o soluţie în acest sens ţi-o oferă masajul de relaxare. Nu este nimic nou, durează de secole şi are o mulţime de beneficii. Iată doar câteva:

Te ajută să dormi mai bine

Într-un domino imaginar al problemelor provocate de stres, insomniile ar ocupa una dintre primele piese. Oboseala, grijile şi problemele apăsătoare care te-au frământat întreaga zi te împiedică, de cele mai multe ori, să adormi. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, o singură noapte pierdută este mult mai greu de recuperat decât în adolescenţă. Dacă problema somnului se acutizează pe zi ce trece, te ridici din pat dimineaţa mai obosit şi te concentrezi mai greu. Un masaj de relaxare seara, după toate activităţile cotidiene, înainte de somn, poate fi cheia eliberării de toată povara zilei ce a trecut. Efectele pozitive sunt dovedite, motiv pentru care masajul de relaxare este inclus într-o o mulţime de scheme de tratament. Dacă doreşti să te bucuri de aceste beneficii la tine acasă, comandă aici un fotoliu de masaj care te va ajuta să te odihneşti mai bine după fiecare zi de muncă.

Detensionează musculatura

Cele mai citite articole

Dacă faci naveta cu maşina şi petreci câteva ore bune pe zi la birou, în faţa calculatorului, nu te întreba de unde provin durerile de spate care te chinuie. Postura greşită la verticală sau în şezut, la volan sau pe fotoliu, aplică o presiune suplimentară asupra coloanei tale vertebrale. Ca să compenseze, musculatura se încordează şi capătă o stare de tensiune. După un asemenea efort fizic, organismul începe să resimtă dureri. Un program de exerciţii fizice dimineaţa sau seara ajută la eliberarea de acest tip de tensiune. La fel de util este şi un masaj de relaxare, care tratează principalele grupe de muşchi individual. Odată cu relaxarea ţesuturilor musculare, vei simţi şi eliberarea de nervozitate. Pentru a nu apela la analgezice, în tratamentul acestor dureri, cel mai util este un masaj de relaxare.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi rezistenţa corpului

Cortizolul din organism, cunoscut sub numele de „hormon al stresului”, este eliberat de glandele suprarenale pentru a controla nivelul de zahăr din sânge şi ajută la asimilarea carbohidraților, grăsimilor şi proteinelor. Acesta este rolul lui şi îl îndeplineşte cu succes, cât timp rămâne în limite normale. Pe măsură ce nivelul de cortizol din organism creşte, din cauza stresului sau a alimentaţiei, apar creşteri în greutate, atrofieri ale musculaturii, probleme digestive, diabet şi alte afecţiuni. Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului de relaxare este reducerea nivelului de cortizol din corp. Astfel, reuşeşti să menţii un echilibru, eliminând surplusul hormonal care poate deveni dăunător. Pe măsură ce musculatura se întăreşte, întregul organism simte un reviriment şi creşte imunitatea. Dacă reuşeşti să adaugi un program regulat de odihnă şi o dietă alimentară echilibrată, ai toate condiţiile pentru întărirea celulelor care luptă cu bacteriile din corp.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale masajului de relaxare este că oferă o stare de bine nu doar beneficiarului, ci şi celui care aplică aceste tehnici. Din acest motiv, terapia cu masaj este recomandată şi cuplurilor. Starea de bine vine în special din faptul că ai conştiinţa executării unor gesturi care îmbunătăţesc mult condiţia fizică şi psihică a persoanei iubite.

Cele mai citite articole

Read Previous

Zborul cu avionul: 3 lucruri de care să ţii cont

Read Next

Reguli de igienă pe care trebuie să le respecte orice pacient care merge la medic

Most Popular