stirile addsite logo

3 accesorii utile pentru diabetici și cum le folosești

Diabetul este o afecțiune ce poate influența semnificativ calitatea vieții, însă care poate fi ținută sub control printr-o monitorizare permanentă și o îngrijire adaptată. Așadar, un diabetic trebuie să fie atent în mod constant la regimul alimentar pe care îl urmează și să își măsoare periodic glicemia.

Pentru a-și face viața mai ușoară și pentru a ține piept acestei boli, au apărut o serie de accesorii pe care aceștia le pot folosi. Fie că îi ajută să își țină glicemia sub control sau pur și simplu le sporesc gradul de confort de care se bucură zilnic, acestea ar trebui să fie nelipsite din lucrurile pe care diabeticii le folosesc.

Iată care sunt aceste accesorii, la ce servesc și cum pot fi folosite.

1. Glucometru

Glucometrul este un aparat prin care se poate măsura glicemia. Acesta poate fi achiziționat de obicei împreună cu o trusă specială, care conține și un dispozitiv cu ac și benzi de testare pe care să pui proba de sânge. Deși poate părea complicat, de fapt este foarte ușor de folosit.

În primă fază, va trebui să introduci o bandă nouă de testare în glucometru înainte de fiecare utilizare și să îl pornești. Apoi, cu ajutorul dispozitivului cu ac, înțeapă-ți vârful unui deget și pune picătura de sânge pe bandă. Felul în care se introduce banda și zona destinată probei de sânge poate diferi de la aparat la aparat, însă acest lucru va fi specificat în manualul de instrucțiuni.

Cele mai citite articole

Apoi, într-un timp foarte scurt, glucometrul îți va arăta valoarea glicemiei. Acest dispozitiv ar trebui folosit atât de persoanele cu diabet de tip 1, cât și de cele cu diabet de tip 2. Măsurarea periodică a glicemiei este utilă pentru a depista din timp o valoare îngrijorătoare și pentru a observa dacă tratamentul urmat de pacient dă rezultate.

2. Senzor de glicemie

Acest senzor este un dispozitiv care se poate aplica pe piele sau sub piele și care măsoară în mod permanent glicemia. Senzorul poate fi conectat cu un dispozitiv mobil printr-o aplicație specială și, cu ajutorul acesteia, se poate observa evoluția în timp real a glicemiei.

Un astfel de accesoriu este extraordinar de util, deoarece oferă o imagine clară asupra valorilor glicemiei și cum acestea se modifică în funcție de stilul de viață, tratament etc. De asemenea, poate semnala o scădere sau creștere bruscă a acesteia și, astfel, pacientul poate interveni imediat cu o soluție potrivită.

3. Șosete speciale pentru diabetici

Șosetele pentru diabetici oferă un grad mai ridicat de confort și sunt perfecte pentru oricine are probleme cu circulația periferică. Acestea sunt confecționate dintr-un bumbac special și nu au elastic, așadar nu există riscul ca acestea să strângă piciorul și să împiedice sângele să circule.

Diabetul crește riscul unei persoane de a suferi de afecțiuni cardiovasculare. De aceea, orice accesoriu care contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine va fi de mare ajutor. Orice diabetic care își dorește să-și sporească gradul de confort de care se bucură zi de zi, atât la serviciu, cât și acasă, poate încerca aceste șosete speciale.

Diabetul este o boală cu care se poate trăi, însă care poate deveni foarte periculoasă dacă este scăpată de sub control. De aceea, pacienții pot apela la câteva accesorii care să le facă viața mai ușoară și să-i ajute să-și gestioneze mai ușor afecțiunea. Cere sfatul medicului cu privire la acestea și încearcă-le și tu.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum scapam de imperfectiunile fetei în functie de tipul de ten

Read Next

7 activități potrivite pentru tine și familia ta

Most Popular