stirile addsite logo

7 activități potrivite pentru tine și familia ta

Timpul liber petrecut în familie este cea mai așteptată perioadă a săptămânii, așa că este bine să-ți programezi din timp activități de weekend și chiar seri de relaxare în timpul săptămânii, în campania celor dragi. Iată care sunt cele mai atractive și amuzante lucruri pe care să le faceți împreună, cu mic, cu mare:

Plimbări în natură, pentru relaxare activă

După multe ore petrecute cu ochii în monitoare, aveți nevoie să evadați în natură, așa că o activitate potrivită pentru un weekend reușit în familie este să ieșiți cu biciclete, trotinete sau pur și simplu la o plimbare pe jos prin parc. Această relaxare activă, cu practicarea unor sporturi ușoare (mers cu role, badminton ș.a.) reprezintă un mod eficient de a vă încărca cu energie pentru o nouă săptămână de muncă. 

Vizite la muzee și obiective culturale

Școala online și lucrul de acasă au schimbat mult modul în care familiile petrec viața de zi cu zi. Pentru a compensa această izolare cotidiană, este recomandată măcar o ieșire săptămânală la muzeu, grădină botanică, grădină zoologică, obiective și evenimente culturale precum piese de teatru, concerte, expoziții, târguri de carte ș.a. 

Brunch la terasă într-o duminică însorită 

Masa de duminică împreună este un moment excelent să petreceți timp de calitate și să vă bucurați de prezența celor dragi, într-un cadru agreabil. Alege o terasă spațioasă, cu multă vegetație și cu spațiu de joacă pentru copii. Astfel toată lumea se va simți bine, mai ales dacă meniul va fi diversificat, cu preparate culinare pe placul tuturor. 

O seară de board games în familie

Cele mai citite articole

Dacă vrei să vă distrați pe cinste fără să plecați de acasă, organizează o seară de jocuri de societate pentru întreaga familie. Veți râde copios în compania celor mai cunoscute board games, cu scenarii și personaje pentru toate vârstele. Iar cine pierde poate să spele vasele, de exemplu, ca să aveți și o miză în întrecerea dintre voi.

Maraton de filme pe canapea, cu popcorn și voie bună 

O altă idee excelentă pentru activități în familie este vizionarea unor filme și seriale preferate de toți ai casei. Chiar dacă fiecare ar putea să urmărează episoadele pe dispozitive mobile, este mult mai amuzant să le vedeți împreună, ca altădată, cu un castron mare de popcorn în față și multe glume pe seama personajelor de pe ecranul televizorului. 

La shopping cu toții, de la pitic la bunic

Cumpărăturile online și goana prin supermarketiuri pot fi înlocuite pentru o zi cu o sesiune de shopping live cu toată familia. Va fi distractiv să vezi ce-i place fiecăruia și să vă consultați în fața cabinelor de probă. Iar hoinăreala printre rafturile cu gadgeturi, dispozitive și aparate de tot felul reprezintă o adevărată lecție de tehnologie pe care copiii o vor aprecia cu siguranță.  

Un picnic în parc sau pe malul lacului

Ca să combini ieșirea în aer liber cu o masă bună savurată împreună, organizează un picnic în parc sau pe malul unui lac. Bunătățile preparate acasă sunt mai gustoase la iarbă verde, până și cei mai mofturoși copii vor avea poftă de mâncare. Implică-i pe cei mici în pregătirea coșului cu tartine, brioșe, salate și alte specialități culinare. Alegerea deserturilor va fi ocazia perfectă pentru acordarea șorțului de masterchef al familiei. 

Alege activitățile preferate dintre sugestiile prezentate și petrece timpul liber alături de cei dragi, pentru momente de neuitat!

Cele mai citite articole

Read Previous

3 accesorii utile pentru diabetici și cum le folosești

Read Next

Criterii de care să ții cont când alegi hrana pentru animalul tău de companie

Most Popular