stirile addsite logo

Criterii de care să ții cont când alegi hrana pentru animalul tău de companie

Un animal de companie are nevoie de multă grijă și dragoste pentru a crește fericit și a rămâne sănătos. De aceea, va trebui să îi alegi cu grijă hrana, astfel încât să primească toate vitaminele și mineralele de care are nevoie. Însă, nu orice fel de hrană pentru animale va fi exact cea mai potrivită și pentru prietenul tău patruped. 

Iată câteva reguli de bază de care să ții cont atunci când alegi mâncarea pentru câinele sau pisica ta. Acestea te vor ghida către un sortiment care să fie pe placul animalului tău și care îi vor satisface nevoile nutriționale.

Brandul produsului

Un aspect des neglijat de către stăpâni este brandul hranei pe care o aleg, fie din cauza prețului, fie pentru că nu cunosc foarte bine produsele de acest gen. În general, hrana de calitate este oferită de brandurile cu renume, recomandate de către medicii veterinari. 

De exemplu, produsele de la Royal Canin sunt disponibile în numeroase sortimente, cu diverse arome și rețete speciale pentru fiecare etapă de dezvoltare sau pentru nevoi specifice.

Vârsta animalului

Nevoile câinelui și pisicii tale se schimbă în fiecare etapă de dezvoltare, așa că este vital să adopți o hrănire adaptată vârstei. Fiecare tip de hrană conține nutrienții esențiali perioadei căreia îi este destinată. 

Cele mai citite articole

De exemplu, hrana pentru juniori susține o creștere armonioasă, hrana pentru animale adulte asigură un aport echilibrat de vitamine și minerale, iar hrana pentru seniori protejează împotriva afecțiunilor ce pot apărea la animalele în vârstă.

Talia animalului

La fel ca în cazul vârstei, și talia animalului este un factor pe care nu îl poți ignora atunci când decizi cum să îl hrănești. Acest aspect se aplică în special în cazul câinilor, care au nevoie de produse diferite în funcție de cât de mari vor crește. 

În general, câinii de talie mică, cei de talie medie și mare au nevoie de nutrienți diferiți. De asemenea, pot fi predispuși la diverse afecțiuni. Adoptând acest tip de hrănire, te poți asigura că le vei oferi acestora o dietă potrivită.

Rasa animalului

Acest criteriu nu este o regulă obligatorie de care să ții cont, însă poate fi de ajutor dacă animalul tău aparține unei rase mai pretențioase sau sensibile. Așadar, dacă ai la dispoziție sortimente de hrană concepute special pentru rasa câinelui sau pisicii tale, este recomandat să le alegi deoarece, astfel, poți să fii sigur că acesta va primi mâncarea potrivită.

Nevoile speciale

Fie din cauza unei boli, a unei intervenții chirurgicale sau a unei sensibilități înnăscute, animalul tău ar putea avea anumite nevoi speciale, care necesită o hrănire adaptată. Printre tipurile de hrană specială se numără formulele pentru animale sterilizate, pentru sănătatea tractului digestiv sau a celui urinar, pentru controlul greutății, cele de protecție a blănii și pielii și multe altele.

Cu siguranță vrei ca animalul tău de companie să aibă parte de tot ce este mai bun, astfel încât să te poți bucura de el cât mai mult timp. Alegându-i cu atenție un tip de hrană de calitate, care să i se potrivească, îi poți asigura acestuia o nutriție sănătoasă și vei limita riscurile de apariție a diferitelor afecțiuni.

Cele mai citite articole

Read Previous

7 activități potrivite pentru tine și familia ta

Read Next

Cum sa va pregatiti pentru o revizie periodica a vehiculului si pentru inspectia tehnica periodica ( ITP )

Most Popular