stirile addsite logo

3 caracteristici pe care trebuie să le aibă ghetele de iarnă

Spre deosebire de anotimpul cald, atunci când picioarele noastre sunt răsfățate de-a dreptul în încălțăminte cât mai lejeră, iarna vine cumva exact cu opusul situației. Facem trecerea la ghete de iarnă, la încălțăminte acoperită, căptușită și îmblănită, care protejează piciorul de frig și de umiditate. Totuși, chiar și ghetele de iarnă trebuie să respecte anumite caracteristici, astfel încât picioarele tale să se simtă cu adevărat răsfățate. Iată care sunt acestea.

Confortul interior

Dincolo de a fi aspectuoase, ghetele de iarnă trebuie să fie confortabile. Confortul face referire la căldură și menținerea acesteia, dar și la felul în care se comportă ghetele atunci când sunt utilizate.

Confort înseamnă să fii încălțat, dar în același timp să nu simți că piciorul îți este încorsetat. Să nu te deranjeze finisajele și cusăturile, iar închiderea să fie perfectă. În colecția de ghete de damă Kalapod vei găsi foarte multe modele de ghete confortabile, cu talpă special creată ca să ofere siguranța utilizării și a exploatării, care să atenueze șocurile și să relaxeze piciorul.

Talpa este foarte importantă pentru asigurarea confortului, deoarece reprezintă punctul de sprijin atunci când picioarele sunt în mers. În general ghetele de iarnă au talpă care favorizează aderența, astfel încât alunecarea să fie evitată, mai ale în condiții de ploaie sau zăpadă. Din acest motiv talpa trebuie să fie realizată din materiale rezistente, astfel încât să nu se macine și să nu se deterioreze, să nu se taseze sau să nu se rupă în urma efortului.

Aspect exterior

Aspectul exterior este foarte important pentru ghetele pe care alegi să le porți, deoarece ele fac parte integrantă din garderoba ta. Ghetele se aleg în funcție de preferințele personale, având grijă ca acestea să se potrivească și stilului tău. Din punct de vedere estetic este important ca ghetele să fie realizate în mod corect, fără elemente de finisare deranjante. Acest lucru face referire la elementele de închidere, precum șireturile sau fermoarele, la finisajele materialului, la cusături și la elementele decorative.

Cele mai citite articole

O discuție aparte se poate purta la nivelul materialelor din care sunt realizate aceste articole de încălțăminte, pielea naturală fiind de departe preferată de către utilizatori. Cu toate acestea însă, tehnologiile moderne aduc în prim plan materiale noi, inovative, de tipul țesăturilor impermeabile, tratate astfel încât să nu permită infiltrarea apei, pentru a oferi astfel cea mai bună experiență în ceea ce privește purtarea. Este important ca ghetele de iarnă să reziste în condiții vitrege, specifice anotimpului, deoarece ele vor fi în contact direct cu apa, zăpada, gheața sau gerul.

Căptușeala interioară călduroasă

Interiorul ghetelor este important deoarece vorbim despre ghete de iarnă, adică despre articole de încălțăminte menite să protejeze picioarele în condiții extreme.

Ghetele îmblănite sunt preferate de către majoritatea utilizatorilor, deoarece aceste oferă un plus de căldură și confort. Dacă vorbim despre blană naturală, atunci efectul este garantat, deoarece aceasta are proprietatea de a reține căldura, în timp ce lasă pielea să respire.

Interiorul ghetelor mai poate fi realizat și din materiale special concepute pentru a lăsa piciorul să respire, însă fără a pierde din căldură. Aceste tehnologii moderne practic impermeabilizează ghetele, care devin foarte confortabile și călduroase, fără a schimba nimic din estetica produselor.

Este important ca ghetele pe care le alegi să fie cât mai confortabile și sigure, dincolo de a arăta foarte bine. Acest lucru te va ajuta să fii în siguranță chiar și în cele mai vitrege condiții și să arăți uimitor în orice moment, pentru că în definitiv ghetele de iarnă pot fi o adevărată declarație vestimentară, pe timp de iarnă. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Arome din Delta Dunării: Chifteluțe de pește, simplu de pregătit celor dragi

Read Next

Cadoul perfect pentru jumătatea ta de Sfinții Mihail și Gavriil? Trandafiri criogenați!

Most Popular