stirile addsite logo

3 jocuri video populare care îți vor stimula creativitatea

Se știe că jocurile video reprezintă o modalitate excelentă de divertisment și relaxare, însă cercetătorii au descoperit recent că practicarea anumitor titluri sporește nivelul de creativitate al practicanților. Iată câteva exemple:

Poker

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. A fost inventat în SUA la începutul secolul XIX și ulterior s-a răspândit în toate colțurile lumii.

Dintre cele peste 100 de variante de poker existente, Texas Hold’em este cea mai populară în zilele noastre. Jucătorii primesc câte două cărți și apoi, dealerul așază pe masă alte 5 cărți cu fața în sus. Participanții vor face combinații între cărțile pe care le au în mână și cele de pe masă, care vor fi revelate treptat, pe parcursul a 5 runde de pariere.

Cei mai buni jucători de poker din lume sunt ași în ceea ce privește management-ul riscului. De altfel, toate strategiile folosite de către profesioniști au la bază evaluarea probabilităților fiecărui participant. Prin urmare, există o infinitate de scenarii posibile, iar jucătorii sunt invitați să-ți folosească creativitatea pentru a contura strategii inedite, cu care să-și surprindă adversarii.

>>> Photo

Minecraft

Acesta este unul dintre cele mai apreciate jocuri ale ultimului deceniu. Lansat la sfârșitul anului 2011, Minecraft a devenit rapid titlul de referință din categoria de jocuri de tip „sandbox”.

Jucătorii au la dispoziție un spațiu 3.600.000.000 de kilometri pătrați în care pot crea forme de relief, clădiri și diverse tipuri de structuri, folosind resursele pe care le găsesc pe hartă.

Noaptea (și ziua în anumite peșteri) trebuie să se ferească de monștrii care apar prin diverse locuri și să se gospodărească pentru a se putea apăra în fața eventualelor atacuri venite din partea altor jucători.

În Minecraft, lumea este într-o permanentă schimbare, iar fiecare jucător poate contribui la această dinamică inedită, care se derulează non-stop, 24 de ore din 24. Aproape singura limită din acest joc este însăși imaginația jucătorului!

Football Manager 2023

Cele mai citite articole

Football Manager 2023 este cel mai popular simulator de management fotbalistic, fiind folosit în universități sportive specializate pe fotbal și chiar de către profesioniști de la diverse cluburi de fotbal. Jocul derivă din clasicul Championship Manager 1992, însă franciza actuală a fost lansată în anul 2005. De atunci, simulatorul a devenit din ce în ce mai realist de la an la an.

Atunci când începe o carieră în joc, utilizatorul se află la cârma unui business extrem de dinamic, pentru că fotbalul nu mai este de multă vreme doar un sport, și trebuie să se ocupe de foarte multe aspecte legate de viața clubului.

Staff-ul tehnic joacă un rol extrem de important în Football Manager 2023. Ai opțiunea de a delega diverși membri pentru a efectua programul de antrenament, pentru a se ocupa de reînnoirea contractelor sau de transferuri, pentru a vorbi la conferințele de presă, pentru a evalua diverși jucători și chiar pentru a lua anumite decizii tactice.

În funcție de nivelul de experiență pe care îl ai, dar și de priceperea staff-ului, poți delega mai multe sau mai puține sarcini. Ideea este să maximizezi calitatea antrenamentelor, aducând antrenori de calitate și să te asiguri că ai câțiva scouteri de top, pentru a nu te înșela atunci când efectuezi transferuri importante.

>>> Photo

Dacă în versiunile mai vechi de Football Manager era suficient să găsești o tactică potrivită pentru respectivul „Match Engine” pentru a putea defila, în Football Manager 2023 este nevoie de cel puțin două tactici pentru a putea scoate maximul dintr-o echipă. Formația folosită pentru meciurile din deplasare nu trebuie să fie aceeași cu cea pentru partidele de pe teren propriu.

Tactica folosită în deplasare ar trebui să fie ceva mai precaută, pentru că altfel echipa va încasa goluri cu ușurință. Totodată, este o idee bună să ai chiar două tactici pentru meciurile din deplasare, pentru a putea avea și o abordare mai ofensivă atunci când situația o cere (atunci când pierzi sau când nu reușești să preiei conducerea).

Un alt lucru important de știut este că nu trebuie să umbli la toate instrucțiunile pentru echipă sau la cele individuale; acestea pot fi folosite ulterior, pentru retușuri și nu la început, pentru că există riscul de a face mai mult rău decât bine.

Un singur jucător nefericit poate genera o infinitate de probleme la nivelul primei echipe; dacă nu acționezi din timp și cu cap, un astfel de episod te poate costa titlul. De aceea, este bine să monitorizezi volumul de muncă și starea de spirit a fiecărui component al lotului. În general, începătorii se uită doar la condiția fizică și uită de celelalte aspecte.

Cele mai citite articole

Read Previous

Avantajele unei căști moto enduro. Când să alegi acest model?

Read Next

Cum să alegi cea mai bună sursă de finanțare pentru viitorul afacerii tale

Most Popular