stirile addsite logo

4 metode eficiente pentru desfundarea țevilor

Oricum am da-o, țevile sunt parte din viața noastră. Le găsim în instalațiile de alimentare cu apă, în sistemele de încălzire în pardoseală și chiar în proiecte nonconformiste de amenajare interioară. Totuși, țevile au fost inventate ca infrastructură necesară lichidelor, pentru a fi transportate către un anumit consumator, iar mentenanța lor ar trebui să ocupe un loc important. Țevile se înfundă adesea, iar curățarea efectivă poate fi greu de realizat. Iată, însă, câteva metode eficiente de desfundare a țevilor, pe care ar trebui să le cunoști, astfel încât să prelungești durata de viață a acestora.

Substanțe de curățare din comerț

Cea mai comună metodă de a desfunda țevile este în regie proprie, folosind produse din comerț. Acestea au proprietatea de a dizolva depunerile, astfel încât dopul format să dispară, iar curgerea apei să se desfășoare fără obstacole. Este important, totuși, să fii atent la compatibilitatea substanțelor respective cu tipul instalației, pentru că se poate întâmpla ca folosirea acestor produse să dăuneze materialului din care sunt realizate țevile.

Bicarbonat și oțet

Această soluție este una dintre cele mai sigure, indiferent de materialul ales. Fie că ai țeavă rotundă folosită la instalații de alimentare cu apă sau țeavă PVC pentru scurgerea acesteia, bicarbonatul cu oțet reprezintă o soluție sigură și eficientă. Practic, oțetul, prin aciditatea sa, are rolul de a dizolva murdăria, iar bicarbonatul în reacție cu acesta nu face altceva decât să favorizeze curățarea. Toarnă un plic de bicarbonat și apoi circa jumătate de litru de oțet în țeava înfundată, după care așteaptă 10 minute. După acest interval, toarnă apă fierbinte pe țeavă, ca să speli resturile care încă nu s-au desprins sau pentru a împinge dopurile de murdărie formate. Procedura este foarte eficientă, iar țevile vor fi, din nou, în parametrii inițiali. Atenție! Specialiștii recomandă, totuși, să nu aplici această soluție prea des.

Echipe de instalatori profesioniști

Cele mai citite articole

Dacă problemele cu țevile persistă, iar acestea se înfundă frecvent, fără ca tu să le mai poți curăța, o altă variantă ar fi să apelezi la specialiști. Instalatorii au unelte speciale, care pot desfunda orice tip de țeavă, eficiența lor fiind de necontestat. Instalatorii știu cel mai bine care sunt soluțiile care funcționează și, de aceea, este indicat să ai încredere în ajutorul lor, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Desfundarea prin presiune

Aplicarea presiunii este o metodă utilă de a scăpa de murdărie, deoarece dopul va fi împins din locul în care s-a format. Dacă, până nu demult, erau folosite pompele de mână pentru crearea presiunii, sau ventuzele, astăzi poți folosi, la fel de bine, instrumente care funcționează pe bază de aer comprimat și care vor crea un efect de împingere, foarte puternic și cu rezultate imediate.

Pe lângă aceste soluții, la un moment dat, s-ar putea să fie necesar să schimbi instalațiile deoarece, în unele cazuri, mai ales la construcțiile foarte vechi, instalațiile sunt, în permanență, în pericol să se înfunde. Acest lucru este normal, fiindcă, o dată cu trecerea anilor, chiar și capacitatea țevilor scade. Plus că, dacă nu sunt îngrijite corespunzător, în ele se pot forma, în timp, adevărate dopuri de murdărie destul de greu de îndepărtat.

Important este să știi că soluțiile pentru desfundarea țevilor există, dar că trebuie să apelezi la cele mai potrivite pentru instalațiile tale, astfel încât acestea să poată fi păstrate în siguranță.

Cele mai citite articole

Read Previous

Este salonul de masaj erotic o afacere de succes?

Read Next

Evoluția cazinourilor de-a lungul timpului

Most Popular