stirile addsite logo

5 accesorii care nu trebuie să-ți lipsească iarna aceasta

Numărătoarea inversă până când se lasă gerul aspru a început și este important să fii pregătit. Pe lângă o haină groasă, fular, mănuși și o căciulă călduroasă, mai există câteva articole care nu trebuie să-ți lipsească iarna aceasta. Cele 5 accesorii pe care le prezentăm în acest articol îți pot fi necesare în sezonul rece. Află în continuare care sunt acestea și de ce ar fi util să le ai și tu!

  • Ochelari de snowboard

Una dintre cele mai distractive activități pe care le poți face atunci când este frig și ninge este să te dai pe pârtie. Fie că preferi snowboarding-ul, schiatul sau sania, sporturile de iarnă sunt o modalitate excelentă de a te bucura de vremea rece. Dacă te interesează siguranța atunci când practici aceste activități, atunci ai nevoie de ochelari de snowboard

Zăpada poate reflecta razele UV, iar ochelarii îți pot proteja vederea împotriva acestora. Mai mult, atunci când practici sporturi de iarnă trebuie să fii deosebit de precaut în ceea ce privește obiectele care îți pot sări în ochi. O creangă sau o piatră mică se pot transforma în riscuri majore dacă aceștia sunt neprotejați. De asemenea, ochelarii sport sunt esențiali pentru oricine poartă ochelari de vedere. Atenție, aceștia trebuie achiziționați pe baza unei prescripții medicale! [1]

  • Mănuși impermeabile

Mănușile impermeabile fac parte tot din categoria echipamentului pentru practicarea sporturilor de iarnă. Acestea sunt prevăzute cu o barieră impermeabilă și rezistentă care previne pătrunderea umezelii în interior. Bariera poate fi sub forma unei membrane laminate pe țesătură sau a unei inserții situate între învelișul exterior și materialul izolator. 

Pentru a nu pierde căldura mâinilor, aceste mănuși sunt accesorii esențiale ori de câte ori mergi la pârtie. Îți pot fi utile și în multe alte situații, atunci când vrei să împiedici zăpada să intre în mănuși. 

  • Ochelari de soare

Nu trebuie să îți pui deoparte ochelarii de soare favoriți doar pentru că temperaturile au scăzut. Utilizarea acestora în timpul iernii este la fel de importantă pentru sănătatea ochilor tăi ca și purtarea lor în timpul verii.

La fel ca în cazul ochelarilor sport, cei de soare îți protejează corneea, cristalinul și alte părți ale ochiului, inclusiv pleoapele, de razele ultraviolete. Acestea pot fi un factor care contribuie la dezvoltarea anumitor tipuri de cataractă și, în anumite cazuri, la degenerescență maculară. [2] Este cu atât mai important să porți ochelari de soare iarna deoarece zăpada și gheața reflectă mai puternic razele soarelui, prin urmare expunerea la cele UV este mai mare. 

  • Crampoane antialunecare 

Cele mai citite articole

Crampoanele au forma unui sistem de prindere reglabil, pentru a se potrivi la încălțămintea pe care o porți și sunt realizate din aluminiu sau oțel. Pentru a oferi un nivel ridicat de stabilitate, acestea includ un anumit număr de vârfuri ascuțite de diferite diametre, de la 8 la 14 mm. 

Scopul lor este de a mări aderența pe suprafețele alunecoase, astfel încât să eviți derapajele sau căderile periculoase. Crampoanele sunt utile ori de câte ori mergi pe un drum acoperit de straturi de zăpadă și gheață, fie el de munte sau nu. 

  • Balaclava

Aceasta este un tip de cagulă potrivită pentru vremea rece. Concepută pentru a-ți oferi un plus de căldură, balaclava expune doar părțile feței de care ai nevoie cel mai mult, ochii și nasul, iar capul, gâtul și jumătatea inferioară a feței sunt acoperite. 

Aceste cagule sunt accesorii excelente pentru a face față temperaturilor scăzute, fie că mergi în drumeții, la plimbare în oraș sau practici sporturi de iarnă. Ele îndeplinesc atât funcția de fular, cât și cea de căciulă și există foarte multe modele de balaclave pe piață, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. 

Așadar, pentru siguranța ta, nu uita ca în sezonul rece să te echipezi cu ochelari de soare, crampoane și, la nevoie, ochelari sport. Pentru a-ți menține căldura corporală, poate fi util să îmbraci o balaclava, pe lângă mănușile impermeabile și haina groasă de iarnă. Informează-te în legătură cu accesoriile pe care le-am menționat anterior și achiziționează-le de la magazine de încredere!

[1] Heid, Markham. “How Wearing Sunglasses Actually Impacts Your Eyes, according to Science.” Time, Time, 26 Aug. 2019, time.com/5660350/sunglasses-eye-protection/. Accesat la 7 Dec. 2022.

[2] van Kuijk, F J. “Effects of Ultraviolet Light on the Eye: Role of Protective Glasses.” Environmental Health Perspectives, vol. 96, Dec. 1991, pp. 177–184, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1568237/, 10.1289/ehp.9196177. Accesat la 7 Dec. 2022.

Cele mai citite articole

Read Previous

Uscătorul de rufe, avantaje şi dezavantaje: ce ar trebui să ştii înainte să îţi cumperi unul

Read Next

Cum te poți relaxa după o săptămână încărcată? TOP activități în București

Most Popular